Gigi Becali
Gigi Becali

Gigi Becali, patronul celor de la FCSB, a fost amendat și suspendat de Comisia de Disciplină și Etică din cadrul FRF, după ce acesta a spus că „femeile nu ar trebui să joace fotbal”, conform DigiSport.

Acesta a primit o amendă în valoare de 65.000 de lei, iar timp de patru luni este suspendat. De asemenea, clubul FCSB a primit o penalitate sportivă de 10.000 de lei.

Admite cererea formulată de la reclamanta Federaţia Română de Fotbal, prin Secretar General împotriva pârâtului Becali George.

În temeiul art. 54.1 din RD se sancționează pârâtul Becali George cu măsura suspendării pentru 4 (patru) luni și penalitate sportivă de 65.000 lei.

În baza art. 54.1 din RD se sancționează pârâtul Fotbal Club FCSB SA cu penalitate sportivă de 10.000 lei”, conform comunicatului emis de Comisia de Disciplină și Etică din cadrul FRF.

Federația Română de Fotbal l-a reclamat pe Gigi Becali în temeiul articolului 54 din Regulamentul Disciplinar. Articol care face referire la discriminare, denigrare, rasisim și xenofobie.

Această reclamație a fost făcut după ce Becali nu a fost de acord cu decizia FRF ca fiecare club din Liga 1 să înființeze echipe de fotbal. Acesta declarând că „femeile nu ar trebui să joace fotbal.”

Ulterior, el a declarat că va respecta obligația impusă de FRF și va sponsoriza cu 10.000 de euro o echipă de fotbal feminin.

„Dacă o să fie obligatoriu, o să cumpărăm una. Adică cumpăr una… Îi dau 10.000 sponsorizare şi pune FCSB pe piept. (n.r. – întrebat dacă o să meargă în vestiar să le încurajeze) Uite, vezi? Cum să meargă un bărbat în vestiar la femei? Vezi? Că şi asta strică! Hai, că cine ştie, discriminare, că la nebunia lor orice lucru e discriminare.

Dar eu spun lucrurile cum le văd normal, eu spun o opinie, o părere şi în opinia mea nu trebuie să facă femeia… Dar dacă trebuie şi e obligatoriu, cum este în regulament… Chiar ne-a rugat o echipă, le dau 10.000 sponsorizare şi după aia joacă pe piept cu FCSB. Nu te gândeşti? Dacă îi dă cu mingea în ţâţă? Hai, fiţi sănătoşi!”, erau declarațiile făcute de Becali, la Pro X.

Becali, explică de ce nu este de acord cu obligativitatea cluburilor din Liga 1 impusă de către FRF.

“Nu vreau bani de la femei. Dacă îmi dai un miliard de la fotbal feminin, eu nu îi iau. Vă dau cuvântul de onoare, chiar dacă sunt omul interesului. Eu vreau bani, dar dacă banii ăia nu se potrivesc cu ce scrie în Sfânta Scriptură, nu îi iau”, explica Gigi Becali la emisiunea Fotbal Club, de la Digi Sport.

Pentru a putea evolua pe prima scenă a fotbalului românesc, din sezonul 2021-2022, toate echipele de fotbal din România vor fi nevoite să aibă și echipe feminine de fotbal.

În vest, fotbalul feminin a ajuns la un nivel foart ridicat, pe când în România este aproape inexistent.