Firma Levi's
Firma Levi's
Firma Levi’s face concedieri masive după ce și-a închis aproape toate magazinele de pe mai multe continente și a pierdut aproximativ 364 de milioane de dolari.
Fabricantul renumit de textile, Levi Strauss & Co, care și-a câștigat notorietate în industria de fashion, are de gând să concedieze un procent de 15% din forța de muncă, scrie Adevărul.
În urma închiderii magazinelor din cauza epidemiei de Covid-19, gigantul a pierdut 364 de milioane de dolari, veniturile nete scăzând la 497,5 milioane de dolari.
Producătorul anunță astfel că are de gând să concedieze 700 de angajați și hotărăște ca, în următoarea perioadă, să facă economii de 100 de milioane de dolari anual.
În martie, după închiderea magazinelor din America de Nord, America de Sud și Europa, dar și din  Asia, Levi’s a înregistrat o scădere a veniturilor cu 62% odată cu criza economică mondială, cauzată de Covid-19.
Astfel, pandemia a afectat compania după cum se arată în comunicatul transmis de gigantul în modă și a avut  „un efect negativ semnificativ asupra veniturilor, câştigurilor şi fluxului de numerar”.