Copil
Copil

Un copil de 11 ani a fost obligat să cerșească în parcarea unui supermarket din Râmnicu Vâlcea, în seara zilei de 7 iulie. Acesta era supravegheat de părinții lui, care se aflau într-o mașină de lux. Un jandarm aflat în afara serviciului a observat fapta și și-a alertat colegii.

Jandarmul venise la cumpărături și, bănuind că băiețelul nu acționează benevol, l-a urmărit. Așa a descoperit că era atent supravegheat de părinții săi dintr-un bolid de lux înmatriculat în străinătate, conform DIGI24.

Acesta a aflat de la copil că tatăl său era cel care îl obliga să ceară diverse sume de bani clienților magazinului.

Familia provine dintr-o localitate apropiată, populată de aproximativ 1000 de cetățeni de etnie rromă, cei mai mulți întorși în țară în contextul pandemiei de Coronavirus. Acesta este și cazul familiei de față, care s-a întors recent din Suedia.

Totul s-a petrecut marţi, în jurul orelor 20.30, când un jandarm aflat în timpul său liber la cumpărături, a observat în parcarea subterană a supermarketului un băieţel care se plimba printre maşini şi apela la mila cetăţenilor. Având în vedere ora destul de târzie şi suspiciunea că băieţelul nu acţionează benevol, colegul nostru a solicitat un echipaj de jandarmerie să se deplaseze la faţa locului”, a menţionat Teodora Cincă, purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea.

„După aproximativ 30 de minute de discuţii purtate si negocieri, jandarmii au aflat că băieţelul în vârstă de 11 ani a fost îndemnat de tatăl său, care îl urmărea, cu alţi membri din familie, din autoturismul personal, să ceară diverse sume de bani sau alimente vâlcenilor veniţi la cumpărături. Tatăl copilului a fost sancţionat de către jandarmi conform Legii 61/1991 şi informată D.G.A.S.P.C. Vâlcea”, a adăugat reprezentanta IPJ, conform Gazeta Vâlceană.

 

Autor: Călin Raluca