Teatrul Național din București

Premieră la Teatrul Național din București, fiind prima din pandemie!

"în Știri" by

Teatrul Național din București îi dă șah-mat pandemiei și vine cu o premieră: piesă de teatru desfășurată în condițiile crizei produse de Coronavirus!

Pandemia a afectat atât viața populației, cât și cea a culturii. Însă artiștii ce alcătuiesc Teatrul Național din București aduc în rândul iubitorilor o soluție. Astfel, în perioada 24, 25 și 26 iulie, de la ora 21:30 se va desfășura „Jurnal de România. 1989”.

Spectacolul este regizat de Carmen Lidia Vidu. Acesta prezintă cei 30 de ani de la Revoluție, pasaje cu și despre comunism, privite prin prisma unor experiențe personale ale 4 dintre actorii ce activează aici. Cei 4 sunt: Ion Caramitru, Oana Pellea, Florentina Țilea și Daniel Badale.

Conform Adevărul, alături de ei vor juca (prin apariție video) și Germina Nagâţ, membru în Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), fostul procuror militar Dan Voinea, inițiator al „Dosarul Revoluţiei” şi cunoscutul istoric britanic Dennis Deletant, expert în comunismul românesc.

Teatrul riscă să devină irelevant pentru comunitate”. „Pericolul vanităţii ne pândeşte şi ne duce la izolare. Nu mai ascultăm decât părerile care le confirmă pe ale noastre. Jurnal de România. 1989 este felul meu de a spune că tu faci istoria, atitudinea ta contează”, precizează Carmen Lidia Vidu.

În seara zilei de 25 iulie, realizatorii și spectatorii vor purta un dialog deschis. Va exista și un invitat special: istoricul Mădălin Hodor.

Măsurile de protecție se vor impune!

Totul se va desfășura în amfiteatrul TNB, în sala de spectacole în aer liber de pe acoperișului clădirii.

Teatrul Național din București nu se oprește aici! Vor mai fi organizate spectacole pe 6, 7, 8 și 9 august, de la aceeași oră, 21:30. Până atunci, sperăm că piesa de teatru să fie realizată cu succes și ulterior apreciată.

Bună, mă numesc Raluca și nu, nu sunt critic de modă. Dar am 16 ani și o sete excesivă de drept. Mă înclin cât de tare pot spre această latură a justiției și am născut un vis arzător: biroul propriu de avocatură. Momentan îmi trăiesc viața de licean la filologie, îmi dezvolt pasiunea pentru proză și opinie, iar dacă vei fi atent pe medalionul meu, vei observa o aspirație spre poezie. Sper ca ceea ce citești din partea mea să te facă să spui „Fata asta chiar trebuie citită!”

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi