Teatrul Național din București
Teatrul Național din București

Teatrul Național din București îi dă șah-mat pandemiei și vine cu o premieră: piesă de teatru desfășurată în condițiile crizei produse de Coronavirus!

Pandemia a afectat atât viața populației, cât și cea a culturii. Însă artiștii ce alcătuiesc Teatrul Național din București aduc în rândul iubitorilor o soluție. Astfel, în perioada 24, 25 și 26 iulie, de la ora 21:30 se va desfășura „Jurnal de România. 1989”.

Spectacolul este regizat de Carmen Lidia Vidu. Acesta prezintă cei 30 de ani de la Revoluție, pasaje cu și despre comunism, privite prin prisma unor experiențe personale ale 4 dintre actorii ce activează aici. Cei 4 sunt: Ion Caramitru, Oana Pellea, Florentina Țilea și Daniel Badale.

Conform Adevărul, alături de ei vor juca (prin apariție video) și Germina Nagâţ, membru în Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), fostul procuror militar Dan Voinea, inițiator al „Dosarul Revoluţiei” şi cunoscutul istoric britanic Dennis Deletant, expert în comunismul românesc.

Teatrul riscă să devină irelevant pentru comunitate”. „Pericolul vanităţii ne pândeşte şi ne duce la izolare. Nu mai ascultăm decât părerile care le confirmă pe ale noastre. Jurnal de România. 1989 este felul meu de a spune că tu faci istoria, atitudinea ta contează”, precizează Carmen Lidia Vidu.

În seara zilei de 25 iulie, realizatorii și spectatorii vor purta un dialog deschis. Va exista și un invitat special: istoricul Mădălin Hodor.

Măsurile de protecție se vor impune!

Totul se va desfășura în amfiteatrul TNB, în sala de spectacole în aer liber de pe acoperișului clădirii.

Teatrul Național din București nu se oprește aici! Vor mai fi organizate spectacole pe 6, 7, 8 și 9 august, de la aceeași oră, 21:30. Până atunci, sperăm că piesa de teatru să fie realizată cu succes și ulterior apreciată.