al doilea val
al doilea val

Câteva state au depășit deja vârful curbei pandemice, iar venirea celui de-al doilea val al pandemiei devine din ce în ce mai posibilă. Autoritățile revin la decizia de a închide unele regiuni.

Țara cea mai afectată din Europa este Spania, autoritățile din Galicia închizând o regiune populata de 71 000 de oameni. Deși cazurile erau relativ puține, au ales să fie precauți, interzicându-le cetățenilor să părăsească provincia până vineri, cu două zile inainte de alegerile regionale.

De asemenea, după o creștere semnificativă a cazurilor, guvernul din Israel a decis luni să închidă toate spaţiile de evenimente, barurile, cluburile, sălile de sport şi piscinele publice. Restaurantele rămân deschise, cu condiția de a-și limita drastic locurile.

În Australia, după lungi dezbateri, autorităţile au închis graniţa dintre cele mai mari state federale, New South Wales şi Victoria. A fost o decizie dificilă,  luată ca urmare a creșterii drastice a numărului cazurilor de Coronavirus.

3.000 de oameni care trăiesc într-un complex rezidenţial cu blocuri turn din Melbourne au fost puşi în carantină, cel puţin 5 zile, până când vor fi testaţi toţi locatarii.

La nivel mondial, SUA conduce clasamentul țărilor cu cele mai multe cazuri, urmată de Brazilia și India.