al doilea val

Care sunt țările care se pregătesc de al doilea val de pandemie?

"în Știri" by

Câteva state au depășit deja vârful curbei pandemice, iar venirea celui de-al doilea val al pandemiei devine din ce în ce mai posibilă. Autoritățile revin la decizia de a închide unele regiuni.

Țara cea mai afectată din Europa este Spania, autoritățile din Galicia închizând o regiune populata de 71 000 de oameni. Deși cazurile erau relativ puține, au ales să fie precauți, interzicându-le cetățenilor să părăsească provincia până vineri, cu două zile inainte de alegerile regionale.

De asemenea, după o creștere semnificativă a cazurilor, guvernul din Israel a decis luni să închidă toate spaţiile de evenimente, barurile, cluburile, sălile de sport şi piscinele publice. Restaurantele rămân deschise, cu condiția de a-și limita drastic locurile.

În Australia, după lungi dezbateri, autorităţile au închis graniţa dintre cele mai mari state federale, New South Wales şi Victoria. A fost o decizie dificilă,  luată ca urmare a creșterii drastice a numărului cazurilor de Coronavirus.

3.000 de oameni care trăiesc într-un complex rezidenţial cu blocuri turn din Melbourne au fost puşi în carantină, cel puţin 5 zile, până când vor fi testaţi toţi locatarii.

La nivel mondial, SUA conduce clasamentul țărilor cu cele mai multe cazuri, urmată de Brazilia și India.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi