nerespectarea măsurilor
nerespectarea măsurilor

Astăzi, 8 iulie, s-au înregistrat 555 de noi cazuri. Raed Arafat, îngrijorat de nerespectarea măsurilor! Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a reacționat în urma noului record de îmbolnăviri.

Arafat a spus că:

,,Tinerii sunt mai afectați acum, pentru că nu respectă regulile și consideră că nu pățesc nimic” Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență este de părere că numărul de îmbolnăviri va crește considerabil, dacă oamenii nu vor respecta regulile de protecție. Astăzi, 8 iulie, numărul zilnic de îmbolnăviri a ajuns la o ,,valoare-record” de 555 cazuri, “Creșterea este semnificativă, iar trendul cazurilor noi este în creștere. Din discuțiile purtate cu colegii, la acest moment, dacă lumea nu va respecta mai mult regulile, atunci riscul ca numărul de îmbolnăviri să continue să crească este destul de serios”, a precizat Arafat.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a precizat că măsurile de relaxare au fost implementate, iar populația ar trebui să le respecte.

“Noi am luat măsuri de relaxare, iar populația trebuie să respecte regulile impuse, să nu ia în considerare campaniile care îi îndeamnă să nu facă asta, să nu poarte măști”. Raed Arafat subliniază faptul că unele campanii negaționiste îndeamnă la nerespectarea măsurilor de siguranță și spun că virusul nu există și se folosesc de conceptul libertății individuale, unde orice persoană are dreptul să refuze să respecte regulile .

,,Campaniile de nepurtare a măștilor au avut efect pe o anumită categorie de oameni, iar răspândirea Coronavirusului a ajuns la tineri, cu acele mesaje de nepurtat masca. Tinerii sunt mai afectați acum, pentru că nu respectă regulile și consideră că ei nu pățesc nimic și uită că pot transmite la alții, dacă se infectează”

1 COMENTARIU