Academia de Studii Economice
Academia de Studii Economice
Academia de Studii Economice din București este liderul universităților economice și de administrație publică din Europa de Sud-Est. Aceasta oferă tuturor studenților șansa de a-și clădi un viitor sigur și de a face parte dintr-un colectiv de prestigiu. 85% dintre absolvenții acestei facultăți își gasesc loc de muncă în primele 6 luni, în domeniul studiat.
Pentru Admiterea anului 2020, ASE scoate la concurs peste 7 300 de locuri, dintre care peste 6 400 la învăţământul cu frecvenţă şi 900 de locuri la învăţământul la distanţă şi cu frecvenţă redusă. Candidaţii la programele universitare de licenţă ale ASE pot urma una dintre cele 12 facultăţi ale Universităţii.

Rectorul Universității a acordat un interviu Adevărului.

„Dragi candidaţi,
Vă invit să alegeţi Academia de Studii Economice din Bucureşti, liderul învăţământului economic şi de administraţie publică din Europa de Sud-Est, la absolvirea căreia vă veţi bucura de o bună inserţie pe piaţa muncii şi de un job de calitate, care să vă ofere o viaţă profesională frumoasă şi împlinită!
Din grijă pentru sănătatea voastră, desfăşurăm concursul de admitere în acest an integral online, pe platforma admitere.ase.ro. Tradiţia şi dinamica, strânsa legătură cu mediul de afaceri, oportunităţile de învăţare, numeroasele burse de studii, mobilităţile internaţionale, condiţiile noastre bune de cazare sunt câteva dintre argumentele pentru care Universitatea din Piaţa Romană poate constitui o opţiune inspirată, sigură şi de perspectivă pentru voi! Succes, dragi candidaţi!“ prof. univ. dr. Nicolae Istudor.
Dată fiind situația din țară, Academia de Studii Economice desfășoară examenul de admitere online, pe platforma admitere.ase.ro . Candidații vor încărca documentele necesare pentru concurs pe platformă, selectând apoi opțiunile pentru programul de studiu ales. Înscrierile încep luni, 13 iulie, şi se încheie vineri, 17 iulie, ora 16.00.

Paşii către admiterea la Academia de Studii Economice sunt:

Eseul motivaţional;
Testul de competenţă lingvistică – pentru candidaţii care optează pentru programe cu predare în limbă străină şi nu au certificate de competenţă lingvistică recunoscute de ASE;
Media generală de admitere, calculată ca medie ponderată între media obţinută la examenul de bacalaureat (70%) şi media anilor de studii (30%).
Proba scrisă eliminatorie de competenţă lingvistică pentru programele de studii cu predare într-o limbă străină se poate echivala cu certificate de competenţă lingvistică recunoscute de ASE. De asemenea, nu dau test de competenţă lingvistică candidaţii care au absolvit studiile liceale organizate în limba străină a programului de licenţă pentru care optează, conform Adevărul.ro.
Informaţii complete despre admiterea la ASE pot fi consultate pe pagina dedicată Admitere Licenţă 2020 şi pe pagina oficială de Facebook. Informaţii suplimentare pot fi obţinute prin e-mail [email protected], telefonic 021.319.19.00/01, interior 360, 306 sau prin Zoom, Skype, Google Meet.

Fii student la ASE!

Ca student la Academia de Studii Economice, ai șanse extrem de mari pentru ați construi o carieră frumoasă, un viitor strălucit, să găsești un loc de muncă satisfăcător și să devii un om de succes.

Mottoul lor este:

Implică-te, fii activ şi alege un Lider! Cu siguranţă vei deveni un Lider!
Citește și abordarea privind admiterea la Facultatea de Drept din Cluj, chiar aici.

Autor: Raicu Anca