școala
școala

Școala se află în pericolul de a continua orele online din toamnă, declara Ludovic Orban cu o săptămână în urmă. Acesta a sugerat Ministerului Educației să își ia din timp toate măsurile necesare pentru continuarea studiilor în mediul virtual.

Nelu Tătaru a declarat că pe toată perioada verii se vor face evaluări privind stadiul și evoluția situației, iar rezultatele acestora vor influența autoritățile cu privire la măsurile ce trebuie luate începând cu luna septembrie.

„Eu am spus încă de la început, ne vom gestiona perioada de vară, vom evalua fiecare etapă, iar în apropierea lunii septembrie vom vedea și cum prognozăm o următoare perioadă, inclusiv începutul anului şcolar. De o săptămână jumătate, sub coordonarea vicepremierului Raluca Turcan, este o comisie mixtă cu Ministerul Sănătății, Ministerul Educaţiei, anumite direcții, care pregătesc reînceperea anului școlar. Avem scenarii, de la cele mai sumbre până la cele mai adaptate”, a declarat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății ne îndeamnă să fim prudenți și spune că soarta școlilor va fi decisă la finalul verii.

„La apropierea începutului anului școlar, să spunem sfârșitul lunii august, o să spunem ce putem să facem în septembrie sau cum suntem. Pregătim acest moment, cu tot ce înseamnă măsuri. Sfatul ar fi cel precaut. Noi acum avem de gestionat o a doua cocoașă a acestui prim moment pandemic. Ne-am bucurat un pic cam devreme, am trecut-o în alt registru un pic cam devreme”, a explicat Nelu Tătaru.

„Venim cu o economie în care fiecare din aceste activități care stau în spatele fiecărui ministru de resort vor să se redeschidă. Le putem redeschide în cadrul anumitor norme, principii de funcționare și desfășurare care trebuie respectate”, a punctat Ministrul Sănătății. Acesta ne avertizează că creșterea cazurilor va duce la întârzierea unor măsuri de relaxare, cum ar fi deschiderea restaurantelor, piscinelor, teatrelor, cinematografelor sau libertatea de audiență pe stadioane.

Poți vedea unul dintre ultimele interviuri acordate de Nelu Tătaru chiar aici.

Autor: Raicu Anca