Bogdan Buta are 35 de ani și este fondatorul a două din cele mai mari festivaluri de la noi din țară, Untold și Neversea. El a ridicat România în topurile internaționale prin cele două evenimente de prestigiu și a schimbat mentalitățile a mulți artiști despre ce are și ce poate oferi țara noastră.

Bogdan Buta a oferit un interviu lui Andi Moisescu într-un podcast pentru Banca Transilvania și a vorbit despre ce înseamnă aceste festivaluri pentru el. A vorbit despre ofertele pe care le-a primit de-a lungul timpului, despre criteriile după care a ales Clujul ca oraș gazdă și despre perioada dificilă prin care trec evenimentele de genul acesta din cauza pandemiei.

„Am primit propuneri să parteneriem, să licențiem câte un Untold și pe alte continente.”

Oportunitățile primite au fost numeroase și bucuria de a împărți cu alte țări un festival românesc, este una binevenită. An de an, festivalurile strâng fani din diferite părți ale lumii, până în acest moment se poate vorbi de peste 120 de țări, declară fondatorul. „Cei care vin din străinătate devin ambasadori pentru noi și aduc grupuri de 5-10 alți oameni după ce le vorbesc despre experiența din România”, a povestit Bogdan Buta.

„Clujul avea deja infrastructura, stadion modern, sală polivalentă nouă, autorități interesante și cooperante, în consecință au apărut tot mai mai mulți organizatori de evenimente, muzicale sau sportive” precizează Bogdan în podcast, conform Cluj24.ro

Clujul era orașul oportunităților. Existau oameni implicați care își doreau să organizeze evenimente mai mici sau mai mari. Era locul perfect pentru un astfel de festival. În acest mod s-a creat partea know-how de la oameni inspirați unii de la alții.  Clujul era un oraș încurajat din punct de vedere cultural, un oraș destinat acestor evenimente.

Un ultim subiect dezbătut a fost cel al pandemiei, fondatorul declarând că:

„Industria noastră este cea mai afectată; mai ales că evenimentele mari au fost primele restricționate. Se pune că viața nu va reveni la normal decât atunci când se vor organiza din nou marile festivaluri. Când au intrat restricțiile, am fost cu toții dezamăgiți, noi având de obicei o atitudine optimistă. Am alocat 60% din resurse în eforturile de combatere a epidemiei, pe considerentul că dacă reușim să coordonăm 15.000 de oameni la aceste evenimente, putem să îi folosim tot atât de bine în a ajuta să depășim criza”.

Sursă foto: festticket.com