Doliu în muzica internațională! Compozitorul Ennio Morricone a murit!

"în Știri" by
Timp de citit: 2 minute

În noaptea de duminică spre luni, 6 iulie, Ennio Morricone s-a stins din viață la vârsta de 91 de ani. Acesta a fost cel mai în vârstă laureat al premiilor Oscar și compozitor al unor coloane sonore celebre.

Conform presei italiene, citată de Libertatea,  Ennio Morricone a decedat din cauza unei fracturi a femurului, dobândită acum câteva zile, în urma unei căzături.

Compozitorul s-a născut pe 10 noiembrie 1928, la Roma, și a fost absolvent al Conservatorului din Santa Cecilia. Debutul său în cinematografie a avut loc în anul 1961, odată cu apariția filmului „Il federale” a lui Luciano Salce.

În ceea ce privește cariera muzicianului, un rol important l-a avut și Sergio Leone. Cei doi au colaborat la Trilogia dolarului – „A Fistful of Dollars”, „For a Few Dollars More” și „The Good, the Bad and the Ugly”, unul dintre cele mai semnificative proiecte ale lui Ennio Morricone.

Compozitorul a câștigat două premii Oscar. Primul, în 2007, pentru întreaga sa carieră și al doilea, în 2011, pentru pelicula „The Hateful Eight”, regizată de Quentin Tarantino.

 „Cu filmul am vrut să renunț prima dată în anii 80, apoi în anii 90, când nu venea niciun fel de recunoaștere publică, apoi în fine, în anii 2000. Acum mi-am învățat lecția: după Oscarul primit pentru The Hateful Eight nu mă veți mai auzi că nu voi mai scrie muzică pentru film”, declara Morricone, într-un interviu pentru La Stampa, conform Libertatea.

Ennio Morricone va rămâne cunoscut în istoria muzicii pentru superbele coloane sonoare, dar și pentru cele peste 100 de melodii compuse din 1946 până în zilele noastre.

Înmormântarea acestuia v-a avea loc într-un cadru restrâns, așa cum a anunțat și familia sa, în semn de respect pentru compozitorul italian.

Sursă foto: Libertatea

Ambiție, responsabilitate și devotament sunt cuvintele care mă caracterizează cel mai bine. Am 20 de ani, sunt studentă la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București și fac ceea ce îmi place cel mai mult, scriu. O persoană curioasă, libertină și cu o minte ageră, așa mă pot descrie. Sunt un om care nu se mulțumește cu puțin și pune suflet în tot ceea ce face.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Derulează înapoi