Raed Arafat

Raed Arafat amenință cu închisoarea persoanele scoase din izolare de Curtea Constituțională!

"în Știri" by

Printr-un document oficial, Raed Arafat și șefa DSP-urilor amenință cu închisoarea persoanele scoase din izolare de Curtea Constituțională!

Aceștia precizează că „persoanele beneficiare ale suspendării temporare a măsurii de izolare la domiciliu/carantină” riscă să fie condamnate pentru „zădărnicirea combaterii bolilor”, dacă se îmbolnăvesc, nu dacă îmbolnăvesc pe altcineva!

Curtea Constituțională a României a decis că legislația elaborată de Guvern pentru starea de alertă și felul în care Parlamentul însuși s-a conformat încalcă statul de drept, conform libertatea.

Curtea Constituțională aduce în discuție faptul că „și în stare de urgență publică, principiul fundamental al statului de drept trebuie să prevaleze. Statul de drept constă în mai multe aspecte care sunt toate de importanță capitală și trebuie menținute într-un mod integral. Aceste elemente sunt principiul legalității, separarea puterilor, împărțirea puterilor, drepturile omului (…)”.

Curtea consideră crearea, prin lege, a unei instituții noi, starea de alertă, care are mai puține restricții față de starea de urgență reglementată de legiuitorul constituant – dar care să permită eludarea cadrului constituțional care guvernează legalitatea, separarea puterilor în stat, condițiile restrângerii exercițiului unor drepturi și al unor libertăți, contravine exigențelor generale ale statului de drept, astfel cum sunt consacrate de Constituția României.

Guvernul a transmis că persoanele care se află în izolare la domiciliu sau carantinați în centrele speciale, nu mai pot fi restricționați.

Decizia transmisă anterior de CCR, cu privire la neconstituționalitatea unor articole ale legii 55/2020 care prevede prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 (o puteți găsi aici!)

 

Salut! El este Florin și îți mulțumește pentru ca i-ai citit articolul. Pasionat încă de mic de arta scrisului, el compune poezii și își exprimă opinia în scris despre ceea ce simte, iar mai nou se ocupă de știri. A absolvit Colegiul Național ,,George Coșbuc" Năsăud, profil Mate-Info, iar acum studiază Ingineria Economică în cadrul UTCN. Multă lume l-a întrebat cum de a ales să studieze științele reale, având înclinația spre a scrie, astfel că motto-ul lui în viață este: ,,Fii schimbarea ce vrei s-o vezi în lume"!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi