contestații

Peste 59.000 de note au fost contestate la Bac, cel mai mare număr de până acum!

"în Știri" by

 Notele lucrărilor de la examenul de Bacalaureat au fost modificate după contestații.

Notele obținute după contestații au fost modificate la peste 59.000 de lucrări. Acestea reprezintă peste 94% din numărul total de lucrări contestate.

Numărul de contestații din acest an este cu 12 mii mai mare față de cel al lucrărilor modificate anul trecut, potrivit edupedu.ro

În perioada 2014-2020, nu a mai existat un număr atât de crescut al notelor modificate.

Între anii 2014-2016 numărul notelor modificate nu a depășit 20 de mii, iar între 2017-2020 numărul notelor modificate este constant, adică peste 40.000.

În acest an s-a înregistrat cel mai mare număr de contestații și cel mai mare număr de note modificate, din ultimii ani.

Notele modificate din acest an reprezintă 94,15% din totalul lucrărilor  contestate, ceea ce înseamnă că,  din 100 de candidați care contestă nota primită, 94 dintre aceștia au avut nota modificată la deconectarea lucrării.

 Ministerul Educației a precizat duminică, 5 iulie, o creștere de 1,6  procente a ratei de promovare la examenul de Bacalaureat 2020, după corectarea contestațiilor.

Dacă înainte de contestații, 62.9% dintre elevii prezenți la examen au promovat, după corectarea contestațiilor 64.5% dintre elevi au promovat examenul.

Salut! El este Florin și îți mulțumește pentru ca i-ai citit articolul. Pasionat încă de mic de arta scrisului, el compune poezii și își exprimă opinia în scris despre ceea ce simte, iar mai nou se ocupă de știri. A absolvit Colegiul Național ,,George Coșbuc" Năsăud, profil Mate-Info, iar acum studiază Ingineria Economică în cadrul UTCN. Multă lume l-a întrebat cum de a ales să studieze științele reale, având înclinația spre a scrie, astfel că motto-ul lui în viață este: ,,Fii schimbarea ce vrei s-o vezi în lume"!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi