Ludovic Orban
Ludovic Orban

Sâmbătă, premierul Ludovic Orban a anunțat că odată cu trecerea la digitalizarea administrației, mulți bugetari vor rămâne fără locuri de muncă.

„Asta oricum se petrece. Restructurarea vine de la sine. Atât timp cât introduci aplicaţii care permit reducerea numărului de operaţiuni, care permit interacţiunea directă a beneficiarilor, care introduc foarte bine fluxul direct, desigur că va exista o consecinţă că unii dintre angajaţi, angajaţi care şi acum plimbă hârtii, nu îşi vor avea rostul. Lucrul acesta se va petrece pe măsura timpului. “,  a anunțat Orban

Întrebat de Digi24 dacă acesta are vreun plan în ceea ce privește restructurarea aparatului bugetar, acesta a declarat: „La nivelul administraţiei, în special al administraţiei centrale, timp de şapte ani de zile nu a existat nicio mişcare în direcţia digitalizării.

Totodată, a precizat că ANAF-ul și Vama rămân instituții de bază unde digitalizarea nu s-a introdus. „În ceea ce priveşte toate aplicaţiile care există – Revisal, aplicaţiile privind cadrul de sănătate – sunt aplicaţii îmbătrânite. Nu a existat niciun fel de concepţie, de arhitectură pentru a uniformiza baza de date”, a mai spus Ludovic Orban.