Selly
Selly

Monica Anisie, Ministrul Educației, a precizat într-un interviu la TVR că îl invită pe vloggerul Selly „să fie parte a schimbărilor”.

Ministrul Educației a precizat că „ceea ce spune Andrei reprezintă o radiografie a ceea ce, din perspectiva lui, a reprezentat sistemul de educație care l-a caracterizat”, susținând că ministerul trebuie să ia în considerare și părerea elevilor.

„După 12 ani de şcoală ai ieşit pe poarta liceului, în 2020, perfect pregătit pentru anul 1990″ menționa Andrei Șelaru, cunoscut sub numele de Selly, după ce a promovat examenul de Bac cu media 9.60

Monica Anisie îl felicită pentru rezultatele obținute și susține că mereu a luat în considerare vocea elevilor!

„Întâi de toate trebuie să îl felicităm pentru rezultatele bune pe care le-a avut și trebuie să menționez faptul că mereu am ținut cont de vocea elevilor. Ceea ce spune Andrei reprezintă, de altfel, o radiografie a ceea ce, din perspectiva lui, a reprezentat sistemul de educație care l-a caracterizat. Este o părere de care trebuie să ținem cont pentru că este o voce a elevilor.

Eu întotdeauna am ținut cont, spuneam și mai devreme, de aceste voci ale elevilor. De altfel, când am fost secretar de stat, am fost cea care a contribuit la realizarea statutului elevilor pentru că a pomenit discursul despre statutul elevilor, îl invit, alături de Ministerul Educației, să fie parte a schimbărilor pentru că trebuie să recunoaștem cu toții că avem nevoie de o schimbare.

În discursul pe care eu le-am susținut în Parlament, atunci când a fost o moțiune simplă, cred că am fost printre puținii miniștrii care au recunoscut că există și probleme. Dar trebuie să găsim și soluții, de aceea cred că este important cu toții să punem umărul la construcția României educate. Dacă ne dorim o Românie modernă trebuie să avem de altfel România educată.”, a declarat ministrul.

Conform unui interviu oferit pentru TVR, Monica Anisie îl invită pe Selly să ia parte la schimbările din sistemul educațional!

Moderator: „Ați fi de acord să aveți o întâlnire și cu Selly și cu alți tineri care au ceva de spus și vor să se implice într-o schimbare?”

Monica Anisie: ”Bineînțeles. Este important ca ei să se implice. Întotdeauna am spus că vocea lor contează și i-am îndemnat să spună ceea ce cred, ceea ce simt, pentru că adevărurile spuse de ei reprezintă de fapt o radiografie de care Ministerul Educației ar trebui să țină cont.”

În videoclip Selly mentionează că, la liceu, elevii se axează doar pe câteva materii principale, iar pe restul le ignoră.

„Școala primară și gimnaziul – înveți într-adevăr o grămadă de chestii folositoare, dar în liceu chiar se schimbă situația. Se pune accentul, toată lumea se concentrează pe 3-4 materii, materiile de bază: istorie, geografie, română, matematică, biologie, iar restul materiilor sunt ignorate complet.

Și dacă școala din România ar funcționa, eu chiar nu aș comenta despre lucrurile astea, dar cred că suntem cu toții conștienți de faptul că școala din România nu funcționează”, menționa în clip Selly.

Selly a mai discutat despre educație, acum un an, când afirma că e normal ca tinerii să fie deconectați de spațiul socio-politic pentru că ei nu au experiență”, pentru că școala îi pregătește pentru trecut și nu pentru viitor”.

În data de 25 mai, acesta a declarat că nu îmi doresc să se anuleze bacalaureatul, dar în același timp, mi se pare slab că Ministerul Educației a lăsat destul de mult la latitudinea școlilor să decidă regulamentul de organizare a examenului”.

Andrei Șelaru, cel mai cunoscut vlogger din România, a spus că ,,principalele mele îngrijorări sunt în legătură cu programa de Bacalaureat (…). La Limba română, să înveți zeci de pagini de comentarii în loc să-ți formezi tu părerea despre opera aia, să tocești ce a spus alt critic despre o operă, nu mi se pare cea mai inteligentă abordare”.