stațiunile litorale
stațiunile litorale

Românii care vor să meargă anul acesta pe la stațiunile litorale, trebuie să știe faptul că găsesc oferte convenabile atât la Eforie, cât și la Costinești, potrivit stirileprotv.

Banii cheltuiți pentru cinci zile într-una din stațiunile litorale de mai sus, echivalează cu un sfârșit de săptămână în Mamaia sau Vama Veche.

Foarte mulți dintre românii care merg să se distreze la Eforie, sunt părinții, însoțiți de copiii.
Adulții sunt atrași, în primul rând, de prețurile mici, iar la un hotel de trei stele, o familie însoțită de un copil, plătește pentru o noapte de cazare aproximativ 350 de lei.

Turiștii susțin că un buget de 2500 de lei include cazarea pentru cinci nopți, iar un prânz costă în jur de 60-70 de lei!

La Eforie, în jurul prânzului, terasele nu se aglomerează pentru că o mare parte dintre români merg la autoservire, iar prețurile nu s-au schimbat față de anul trecut. Prețul este de aproximativ 20-25 de lei un meniu complet cu ciorbă și felul doi.

La Costinești, sunt tot mai mulți elevi de liceu, studenți sau chiar tineri de până la 30 de ani.

Costineștiul îți oferă mai multe posibilități din punct de vedere financiar. De exemplu, poți să mergi la o terasă unde poți să mănânci cu mulți bani, dar poți să te duci și la terase unde să fie prețuri rezonabile, după bugetul fiecăruia!

O altă posibilitate de a te distra este caiacul, care nu depășește 15 lei de persoană pe oră, iar o hidrobiciletă costă aproximativ 50 de lei, ambarcațiunea, adică patru persoane pe ea. O plimbare cu vaporașul costă 10 lei pentru un copil și 20 de lei pentru adult.