Vasile Alecsandru
Vasile Alecsandru
Vasile Alexandru este un bărbat care trăiește în comuna Odobescu, din Călărași. La 37 de ani, în urma unei boli fără de leac, și-a pierdut ambele picioare, împreună cu două degete de la o mână.

Nefericitul eveniment l-a marcat și i-a întrerupt drumul, dar nu i-a distrus speranța. Preferă să muncească, să se întrețină, decât să devină un eșec.

Vasile Alexandru: Când oi pleca din lumea asta, nu vreau să plec ca… Să fi făcut umbră degeaba pământului! Vreau să rămână ceva în urma mea. Cine trece pe stradă, să zică: aici a făcut băiatul ăla care n-avea picioare!
La momentul actual, bărbatul își renovează casa de unul singur și dorește să o facă cadou de nuntă unui nepot. Vasile Alexandru a acordat un interviu celor de la dDgi24 unde a declarat că preferă să muncească singur, decât să îl încurce alți oameni.
Vasile Alexandru: Încerc să dau a doua mână de ăsta! Că până la urmă, când s-o putea, să-i dau cu lavabilă!
Reporter: N-ați mai găsit ajutoare, nimic?
Vasile Alexandru: Pentru astea?
Reporter: Da!
Vasile Alexandru: Ajutoarele pe care le-aș putea chema… mi-au făcut numai belele, când mi-au făcut. Și prefer să mă chinui eu singur, decât să mai chem! Nu mai am încredere! Îmi calculez ca să ajung la ăsta, mă pun aici, mă dau înapoi și apoi mă dau jos. Ușor, frumos, din el mă dau jos, ca să fac ce trebuie! Aici îmi fac materialul, mi-l pregătesc! Am tot ce-mi trebuie. Mi le pun, apoi, pe masă. Și după masă mă orientez cum. Dacă e nevoie, masa o împing așa! E bine c-o am.

Vasile Alexandru oferă o lecție de viață tuturor, fiind încărcat de răbdare și determinare. Este recunoscător că trăiește, vede, aude și se poate bucura de celelalte mijloace de viețuire.

Vasile Alexandru: „Pentru mine s-a dus muntele și marea! Muntele îl văd la televizor, marea la fel… Fericirea, pentru mine, este… în fiecare dimineață când mă scol, să pot să zic, când deschid ochii, Doamne bine că m-ai trezit și-n dimineața asta! Și toată ziua mă gândesc ce-am de făcut! Nu mai am picioare, dar mi-a dat putere să mă folosesc de mâini. Deci, cu alte cuvinte, nu m-a lăsat de izbeliște.”
Autor: Raicu Anca