„Black Lives Matter!”
„Black Lives Matter!”

Manifestul „Black Lives Matter!”, criticat de Donald Trump drept un simbol al urii!

Donald Trump, președinte al SUA, a criticat planul oficialilor din orașului american New York, de a face o pictură murală.

În justiția americană s-au aplicat tăieri bugetare, din cauza abuzului în serviciu care a pornit o serie de proteste violente atât în SUA, cât și în lume. Astfel, după ce toată America s-a umplut de picturi murale cu stindardul: „Black Lives Matter!” a venit și rândul New York-ului de a fi în solidaritate cu americanii, de  orice culoare, scrie Forbes.

„Black Lives Matter!”

Astfel, oficialii Orașului New York au  făcut o tăiere bugetară de un milion de dolari, bani care au fost folosiți pentru a realiza o pictură murală cu mesajul „Black Lives Matter!”.

Pictura va fi  realizată în Manhattan, cartier al  orașului New York și va fi în apropierea Trump Tower. Turnul lui Trump este  o  clădire de birouri, deținută de către președinte.

„Black Lives Matter!”

„Black Lives Matter!”

Inițiativa oficialilor orașului a fost  criticată dur de președinte, pe contul  său de twitter, fiindcă el crede că este  prea scumpă:

„Orașul New York taie 1 milion de dolari  din fondurile Poliției, și totuși primarul orașului are de gând să picteze un semn cu inscripția «Black Lives Matter», semn care este imens și scump, menit să denigreze acest bulevard luxuriant”, scrie pe Twitter Donald Trump.

Președintele este de părere că banii ar trebui folosiți pentru a lupta împotriva nelegiurilor din domeniu justiției, nu pentru a picta murale. De asemenea, el încearcă să sublinieze faptul că „Black  Lives Matter” este un simbol al urii și că nu ar trebui să își aibe locul pe unul  dintre cele mai luxoase bulevarde ale orașului New Tork: „Poate că «măreața» intituție de  Poliție care a fost anihilată și  disprețuită de către primarul orașului, nu va lăsa acest simbol al urii să fie realizat pe una dintre cele mai mărețe străzi ale New York-ului. Mai  degrabă cheltuiți banii în combaterea criminalității!”, aceasta fiind remarca dură de pe Twitter, pe care președintele Trump o  face la adresa proiectului.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1278324681477689349?s=20

Începând cu pictura murală din Washington, făcută aproape de Casa Albă, mai multe orașe din SUA și-au pictat pe stăzi murale în solidaritate cu mișcarea „Black Lives Matter”. Astfel,  americanii își pictează bulevardele, în  semn de protest împotriva abuzurilor pe motiv rasial, care se întâmplă în SUA, de când lumea și pământul, nu doar de la moartea lui George Floyd. Cumva, „Black Lives Matter” vine drept semnal de alarmă, la nivel mondial, pentru  conștientizarea importanței egalității oamenilor.

Iată câteva străzi pictate ale orașelor din mai multe state din SUA:

„Black Lives Matter!”

 

„Black Lives Matter!”

„Black Lives Matter!”