tablete și laptopuri
tablete și laptopuri

Președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat legea prin care Ministerul Educației va asigura „la cerere” fiecărui elev sau profesor, tablete și laptopuri pentru educația online.

Acest act normativ a fost promulgat chiar și în contextul în care Guvernul dar și Ministerul Educației nu l-au susținut.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 3 iulie a.c., decretul privind promulgarea Legii pentru completarea Legii educației naționale nr. 1/2011 (PL-x 126/01.04.2020).”

Actul normativ modifică și completează două articole din Legea nr 1/2011 și prevede următoarele:

„Ministerul Educației și Cercetării asigură elevilor și profesorilor infrastructura necesară, constând în dispozitive și acces la internet, pentru accesarea Bibliotecii Școlare Virtuale,
Platformei școlare de e-learning și a altor platforme educaționale agreate.”

Potrivit unui raport de la Senat unul dintre inițiatorii acestei legi este un fost ministru al fondurilor europene în Guvernul Dăncilă, Roxana Mânzatu, iar 2 foști miniștri ai Educației și Cercetării au scris acest amendament. Este vorba despre Mihnea Costoiu și Ecaterina Andronescu, senatori PSD.

Asigură, la cerere, fiecărui cadru didactic și fiecărui elev un dispozitiv – laptop sau tabletă-, conectat la internet, pentru a putea participa la activitățile de e-learning,” prevede un alt articol introdus în Legea 1/2011.

Dispozitivele vor aparține școlii și vor fi predate de elevi sau profesori la terminarea perioadei de folosire.

tablete și laptopuri