vacanțele pe litoral
vacanțele pe litoral

Pentru vacanțele pe litoral, Bodan Depescu, secretarul de stat al Ministerul Afacerilor Interne anunță, într-o conferință de presă, măsurile luate în sezonul estival. Vor fi luate măsuri ferme pentru respectarea regulilor de protecție împotriva îmbolnăvirii cu COVID-19.

Pe litoral vor fi prezente echipe formate din jandarmi, polițiști, pompieri, alături de inspectori ITM . De asemnea pe litoral, în zonele cu mulți turiști vor fi efectuate periodic controale de la Direcția Sanitar Veterinară și precum și de la cei de la Protecția Consumatorului.

Controale vor fi efectuate de către organele legii în locuri aglomerate, atât urbane cât și rurale, în pițele, în centrele comerciale. De  asemenea,  vor fi controale  și în mijloacele de transport în comun. Operatorii economici care nu respectă regulile, sunt obligați să-și suspende activitatea.

Atât la munte cât și la mare, vor fi alocate echipaje suplimentare. Pentru a acoperi  perioada de vacanțe pe litoral, atunci când riscul  de  infecție este unul ridicat, pe litoral se vor aduce echipaje din țară, ale forțelor de ordine din cadrul IPJR: „Acționăm cu  prioritate pe litoralul Mării Negre, în  zonele turistice (…) și  vom  aloca suficiente resurse în  așa fel  încât să  acorperim cea mai  importantă perioadă  din această lună”, anunță Bogdan  Despescu, Secretarul de stat al MAI.