gheorghe visu
gheorghe visu

Maestrul Gheorghe Visu, născut în București ajunge astăzi, 2 iulie, la vârsta de 69 de ani!

Absolvent al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale”, Gheorghe Visu a reușit să ajungă unul dintre cei mai cunoscuți actori din țară, fiind prezent atât pe scena sălilor de spectacole, cât și pe marile ecrane.

Om simplu dar integru, a jucat cinci ani pe platourile de filmare de la Buftea, unde a făcut istorie în telenovele de succes, cu mare priză la public: „Lacrimi de iubire” (2005),  Iubire ca-n filme” (2006), „Inimă de ţigan” (2007), „Regina” (2008), „State de România” (2009), „Moştenirea” (2010). Cunoscut și admirat pentru carisma sa, actorul a avut șansa de a juca și în filme de altă categorie, așa cum sunt  „Toate pânzele sus- Secretul epavei ”(1986) , „Să mori rânit din dragoste de viață” (1983),  „Nostradamus”  (1994), „Moromeții 2”(2018) și „Heidi” (2019).

Cu o carieră desăvărțită în teatru acesta a obținut o mulțime de premii, printre care cele mai importante: cel mai bun actor în rol secundar la Gala Premiilor UNITER pentru rolul Nozdriov, moșier din spectacolul „Suflete moarte” de la Teatrul de Comedie București și Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal ”Trofeul Gopo”, Gala Premiilor Gopo 2017, pentru rolul Hogaș.

Pe lângă pasiunea actoricească, Gheorghe Visu iubește lectura, face sport, este mereu interesat de cultură și artă și pictează icoane.

Într-un interviu  acordat Ziarului Metropolis acesta a declarat: „Încă n-am reuşit să pictez un tablou sau să compun un cântec. Toate icoanele făcute de mine sunt copii, toate cântecele mele sunt compuse de alţii. Mi-am dorit să fiu şi un mare tenismen, dar la nevoie pot să renunţ la asta.”

Despre meseria de actor, bărbatul susține: „E o meserie foarte grea şi în care, dacă eşti lipsit de noroc, nu prea se leagă lucrurile. Să-mi fie cu iertare, dar este groaznic să fii tânăr actor, să fii nevoit să te duci la castinguri şi să nu le iei… Nici la reclame măcar, care nu neapărat sunt bine plătite”. Totodată, Gheorghe Visu este un om care a știut să separe viața profesională de cea privată, ferindu-și familia de ochii opiniei publice, fiind un om care respectă dreptul la intimitate.

La mulți ani sănătoși și vă mulțumim pentru inspirație!