Tatăl tânărului
Tatăl tânărului

Tatăl tânărului urmează să fie prezentat în faţa magistraţilor Judecătoriei Vaslui cu propunere de arestare preventivă.

Ancheta Poliţiştii continuă ancheta, în cazul tânărului de 28 de ani, din judeţul Vaslui, care a fost găsit pe 30 iunie legat cu lanţul de un copac.
Acesta era dezbrăcat aproape complet, conform adevărul.

În urma cercetărilor făcute de poliţişti, aceştia l-au reținut pentru 24 de ore pe tatăl vitreg al tânărului de 28 de ani. Bărbatul este acuzat de lipsire de libertate în mod ilegal.

La început, mama tânărului, care suferă de afecţiuni psihice, a luat întreaga vină asupra sa. Se pare că femeia l-ar fi legat, pentru a-l proteja, cât timp era plecată. În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit faptul că femeia a minţit.

În urma cercetărilor, tânărul a fost legat în curte de tatăl vitreg, în timp ce mama lui era acasă.
Această metodă era folosită des în familie, pentru ca băiatul să nu iasă din curte.

Tatăl vitreg a plecat la pășune cu animalele, iar pe băiat l-ar fi legat cu un lanţ de aproximativ 2,5 m închis cu lacăt. La scurt timp, mama a plecat de acasă, iar fiul a rămas legat de copac, iar afară erau peste 30 de grade.

Nu se știe dacă tânărul s-a dezbrăcat după ce a fost legat sau aşa a fost ,,pus” în lanţ.

Atunci când asistentul social al Primăriei Cozmeşti a intrat în curte, în apropierea tânărului nu se afla nicio haină. Mama acestuia a revenit după aproximativ o oră, timp în care autorităţile au intrat în curte!

De o oră îs plecată. L-am legat cu lanţul că l-am pierdut de mai multe ori, dar nu îl ţineam legat. Sora lui era în casă, am zis că dacă uită poarta deschisă. El pleacă şi nu vine înapoi. De frică să nu plece, de aceea l-am legat”, a spus Maria Bârlescu mama tânărului.

Reprezentanţii Primăriei Cozmeşti i-au propus femeii să interneze fiul într-un centru al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui. Însă mama tânărului, care îi este şi asistent personal, a confirmat faptul că nu l-ar fi dat de acasă, deoarece îşi iubeşte foarte mult fiul.

După acest incident, tânărul de 28 de abi a fost internat la secţia Psihiatrie a spitalului din Vaslui. Autorităţile urmează să stabilească dacă se impune sau nu, internarea acestuia într-un centru de specialitate.

Vecinii spun că nu este prima oară când tânărul de 28 de ani era legat de copacul din curte.

Îl ţinea legat. Odată l-am găsit legat, am fost la el şi era legat de picior. Adevărul e că nu îl poate ţine, fuge. Ce este curios e că la biserica duminica merge liniştit. În faţă, se închină frumos. Dar în rest nu pot să îl ţină. Nu ştiu cum, se dezbracă, fuge prin sat, nu e periculos”, a declarat un vecin.