Un tânăr în vârstă de 16 ani a fost salvat de la înec. Acesta a fost scos inconștient din bazinul ștrandului din Bistrița, Codrișor, de către salvamarul ștrandului.

Un pompier militar de la Detașamentul Bistrița aflat în timpul liber la ștrandul municipal a început manevre de resuscitare și, din fericire, după șase serii și două ventilații, tânărul și-a revenit din inconștiență.

A fost pus in poziție de siguranță până la sosirea echipajului SMURD. Echipajul medical l-a stabilizat și transportat la spital pentru investigații medicale suplimentare. Din ultimele date pe care le avem, tânărul este momentan în afara oricărui pericol, ne transmite Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

UPDATE:

“Minorul în vârstă de 16 ani din localitatea Leșu, adus ieri după-amiază (1 iulie) la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Bistrița, după ce a fost salvat de la înec dintr-un bazin cu apă de pe raza municipiului Bistrița, este conștient, echilibrat, stabil hemodinamic și respirator și în cursul acestei dimineți a fost transferat de la Secția Anestezie-Terapie Intensivă la Secția Pediatrie pentru supraveghere și tratament de specialitate. I se administrează oxigen având în vedere hipoxia pe care a suferit-o și, momentan, starea sa de sănătate nu ridică probleme”, a declarat Camelia Strungari, purtător de cuvânt – SJU Bistrița