Tânăr găsit decedat
Tânăr găsit decedat

Un adolescent din județul Vâlcea a murit într-o râpă de pe traseul care ducea la stână, spre care acesta a plecat cu oile. Trupul neînsufleţit al tânărului a fost găsit la o zi după ce a fost dat dispărut, deşi băiatul lipsea de aproximativ trei zile.

Tânărul plecase de acasă pe data de 25 iunie, fiind dat dispărut abia pe 27 iunie şi găsit mort pe 28 iunie.

Anchetatorii încearcă să descopere toate posibilitățile care au cauzat decesul.

„Băiatul părea deasupra familiei şi a rudelor”

Mama lui Laurenţiu Panait era despărţită de soţ, atunci când l-a conceput pe băiat cu un alt bărbat. Băiatul are doi fraţi, iar oieritul pare să fie o tradiţie în familie, deoarece fraţii mai mari sunt ciobani.

„O familie amărâtă, cu puţină şcoală. Cu o mamă cu o reputaţie destul de controversată. Dar băiatul, ca intelect, părea deasupra fraţilor, a mamei, a neamurilor”, potrivit celor care îl cunosc pe tânăr.

Poliţia a fost anunţată după trei zile de la dispariţie.

În data de 27 iunie, în jurul orei 20.00,  Poliţia Ocnele  Mari a fost anunțată de către mama băiatului, că cel mai mic dintre copii a dispărut.
În cel mai scurt timp s-a dat alarma în Inspectoratul Judeţean de Poliţie Vâlcea, iar o echipă a ajuns la faţa locului pentru a face cercetări.

Minorul a dispărut dintr-o localitate învecinată, „de peste deal”, de la Buneşti. Baiatul se mutase cu mama, la bunica maternă, iar de aici a plecat  joi dimineaţa, 25 iunie, în jurul orei 11.00, cu oile la păscut spre Stâna Veche.

Laurentiu a devenit cioban în timpul pandemie pentru 200 de lei pe lună

  Unchiul tânărului se angajase să-i dea 200 de lei pe lună, dacă duce oile la păscut, deoacere băiatului îi plăceau animalele și își dorea să-și facă bănuți de buzunar.

„Acum, cu pandemia asta, s-a apucat să facă şi el un bănuţ. Stătea cu mumă-sa aici, la a bătrână. Ştiu că terminase opt clase, dar nu aici, la noi, ci la Ocnele Mari. Nu ştiu să vă spun dacă voia să meargă mai departe, dar nu prea cred, că pe la ei prin familie nu e, cred, nici unul cu carte multă”, conform apropiaților.

Tânărul s-a îndrăgostit de verişoara de 12 ani!

Anchetatorii au aflat că motivul real pentru care minorul s-a hotărât să se facă cioban era că îi ,,căzuse cu tronc” una dintre verişoare. Nu se știe cu exactitate dacă exista o relație între cei doi. În caietele de şcoală, s-a descoperit scris de mai multe ori numele fetei, însoţit de numeroase inimioare.

„De aceea se şi ducea la stână, pentru că se îndrăgostise de verişoara lui, dar şi ca să facă rost de nişte bănuţi”, cred apropiații.

Unchiul este suspectat pentru că ar fi vrut să îl ucidă.

Conform cercetărilor, este posibilă relaţie între băiat şi mătuşa sa, mama verişoarelor.

„Au crezut că bărbatul şi-a dat seama că nevastă-sa e încurcată cu ăsta mic şi poate i-a făcut felul”, susţin unele persoane din sat.

Conform anchetei, rudele au minţit că au discutat la telefon cu tânărul.

Unchiul şi mătuşa băiatului au declarat că au vorbit cu acesta la ora 20, joi seara, însă declaraţia celor doi nu corespunde cu apelurile date de către aceştia. Apelurile apăreau la alte ore decât cele menționate.

După mai bine de 20 de ore de cercetări şi căutări, poliţiştii au descoperit trupul neînsufleţit al băiatului.

În urma autopsiei, se pare că băiatul avea inima prea mare pentru corpul lui, motiv pentru care dosarul s-ar putea încheia cu „moarte accidentală survenită din cauze naturale”.

Tânărul suferea de  boala sportivilor, adică avea inima prea mare.

Hipertrofia cardiacă este o boală care fie este moştenită, fie se dobândeşte în timp. Această boala este des întâlnită la sportivi, datorită unui efort prelungit.

„Această boală se asociază cu o mortalitate crescută datorită riscului înalt de dezvoltare a insuficienţei cardiace”, precizează specialiştii.