Nelu Tătaru
Nelu Tătaru

Nelu Tătaru a precizat că primele măsuri de relaxare au fost considerate de către români ca o libertate meritată, conform Adevărul.

La sfârşitul lunii iulie, începutul lunii august, am putea duce o viaţă cvasi-normală.

Când s-a vorbit de relaxare, s-a perceput ca o adevărată libertate. În timp, după primele două săptămâni, au apărut şi voci care îndemnau la nesupunere. Ne-am adaptat şi la acest moment, gestionând tot ce înseamnă Sărbătorile Pascale, 1 Mai, weekend-urile prelungite, inclusiv de Rusalii, dar atitudinea a rămas aceeaşi a celor care contestă acest lucru, dar gestionăm şi aceste lucruri”, a declarat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a evidențiat faptul că respectarea regulilor este o necesitate şi că va trebui să ne obişnuim cu virusul încă un an sau chiar doi.

Văd în perspectivă la sfârşitul lunii iulie, începutul lunii august o viaţă cvasi-normală. Spun cvasi-normală, în contextul în care trebuie să ne obişnuim cu persistenţa acestui virus, un an sau doi, cu transmiteri subliminale, cu uşoare valuri, cum avem la gripa sezonieră. Dar ca să ajungem la acest lucru, trebuie să respectăm nişte reguli. Am putut vedea week-end-urile trecute că o parte din conaţionalii noştri cam uită de aceste reguli. Ei trebuie să respecte acele reguli pentru a ajunge la liman, măcar din respect pentru cei care două luni de zile au stat în casă”, a precizat domnul Tătaru.

Ministrul Sănătății a menționat că spitalele COVID sunt extrem de necesare.

Evoluţia din aceste spitale COVID ne arată că sunt în continuare necesare, mai ales în anumite zone unde avem focare în desfăşurare sau avem un număr crescut de cazuri. Suntem într-o perioadă pandemică, suntem într-o perioadă în care avem un necesar de paturi pentru patologia COVID, dar să nu uităm nici de cei din patologia non- COVID”, a comunicat Nelu Tătaru.