bărbat

Bărbat decedat de Coronavirus, dezgropat de familie pentru o slujbă normală, la Gura-Humorului

"în Știri" by

Marți, la Gura Humorului, au fost anunțate Poliția, Jandarmeria și DSP-ul deoarece membrii familiei unui bărbat de 41 de ani care a decedat de Coranavirus în spitalul din Suceava, au dezgropat sicriul și au scos trupul victimei pentru a-i organiza o slujbă de înmormântare normală.

Monitorul de Suceava relatează că luni soția bărbatului și-a asumat în acte respectarea normelor sociale și a măsurilor impuse de pandemie pentru a proteja familia și participanții la slujbă.

În urma certificatului de deces, reiese că bărbatul a suferit de pneumonie Covid-19 și insuficiență respiratorie severă, iar cauza decesului ar fi fost un stop cardio-respirator. Rudele acestuia susțin altceva, și anume că persoana în cauză ar fi murit de cancer: ,,L-au scos din sicriul sigilat, l-au îmbrăcat, l-au pus în sicriu cu capac frigorific și au vrut să-l îngroape joi. După mare scandal, i-a convins poliția să-l înmormânteze astăzi (marţi – n.r.)”, a declarat Dinu Sădean, iretorul DSP Suceava.

Conform relatărilor, la înmormântare au participat 100 de persoane din comunitatea de rromi din care făcea parte și decedatul.

În concesință, soția bărbatului a fost amendată de DSP cu suma de 10.000 de lei pentru nerespectarea regulilor sanitare. În acest caz, Poliția i-a deschis dosar penal femeii pentru zădărnicirea combaterii bolilor. DSP a impus și pentru alte 5 rude măsura autoizolării pentru 14 zile și chiar urmează să fie vizitate de Poliție pentru a putea ține sub control situația.

Conform Digi24, DSP desfășoară o anchetă epidemiologică pentru a se testa și celelalte persoane implicate care pot fi infectate cu noul Covid-19.

Andreea este studentă în primul an la Publicitate, este pasionată de industria culturală și creativă, jurnalism și sociologie. Îi plac poveștile de viață, filmele biografice și cărțile vechi. Dorește să se autodepășească, susține exprimarea liberă a opiniei și dorința de schimbare.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi