bărbat
bărbat

Marți, la Gura Humorului, au fost anunțate Poliția, Jandarmeria și DSP-ul deoarece membrii familiei unui bărbat de 41 de ani care a decedat de Coranavirus în spitalul din Suceava, au dezgropat sicriul și au scos trupul victimei pentru a-i organiza o slujbă de înmormântare normală.

Monitorul de Suceava relatează că luni soția bărbatului și-a asumat în acte respectarea normelor sociale și a măsurilor impuse de pandemie pentru a proteja familia și participanții la slujbă.

În urma certificatului de deces, reiese că bărbatul a suferit de pneumonie Covid-19 și insuficiență respiratorie severă, iar cauza decesului ar fi fost un stop cardio-respirator. Rudele acestuia susțin altceva, și anume că persoana în cauză ar fi murit de cancer: ,,L-au scos din sicriul sigilat, l-au îmbrăcat, l-au pus în sicriu cu capac frigorific și au vrut să-l îngroape joi. După mare scandal, i-a convins poliția să-l înmormânteze astăzi (marţi – n.r.)”, a declarat Dinu Sădean, iretorul DSP Suceava.

Conform relatărilor, la înmormântare au participat 100 de persoane din comunitatea de rromi din care făcea parte și decedatul.

În concesință, soția bărbatului a fost amendată de DSP cu suma de 10.000 de lei pentru nerespectarea regulilor sanitare. În acest caz, Poliția i-a deschis dosar penal femeii pentru zădărnicirea combaterii bolilor. DSP a impus și pentru alte 5 rude măsura autoizolării pentru 14 zile și chiar urmează să fie vizitate de Poliție pentru a putea ține sub control situația.

Conform Digi24, DSP desfășoară o anchetă epidemiologică pentru a se testa și celelalte persoane implicate care pot fi infectate cu noul Covid-19.