Leon Dănăilă
Leon Dănăilă

Astăzi, 1 iulie, Leon Dănăilă, marele neurochirug acad. prof. și membru al Academiei Române împlinește 87 de ani!

Bărbatul se numară printre cele mai importante 5.000 de personalități ale lumii, fiind considerat cel mai bun neurochirurg din Europa. Totodată, este consider unul dintre cei 500 se genii ale secolului XXI, chiar alături de Einstein.

Leon Dănăilă a studiat la 2 facultăți din țară, inițial la Facultatea de Filosofie din București apoi la Facultatea de Medicină a Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași. Toate câștigurile sale venite din meseria de medic neurochirurg la Spitalul “Gh. Marinescu” din București le învestește în tipărirea cărților, în studiul aprofundat și transmis mai departe viitoarelor generații de medici.

Descoperirile sale în medicină au făcut ca rata mortalității în operațiile pe creier de la 50-60% să scadă doar la 3-4%. În egală măsură, este omul care a introdus microscopul operator si a fost primul din Romania care a făcut operații pe creier cu laser. A efectuat 40.000 de operații de acest fel. Conform ziarului Economica, în urmă cu 4 ani, medicul a oferit condiții și servicii de modernizare și dezvoltare pentru Spitalul “Ioan Lascăr” din Comâmești, pentru desfășurarea activității medicale și sanitare prin accesarea fondurilor europene cu ajutorul cărora a reabilitat insituția.

Multă sănătate și cinste celor care contribuie la grija și susținerea noastră!