Telekom

Telekom ar putea ieși de pe piața românească. Șeful Concurenței este îngrijorat!

"în Știri" by

Bogdan Chirițoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, şi-a expus, marţi, îngrijorarea, cu privire la ieşirea firmei Telekom de pe piaţa din România. Acesta a precizat că, alături de Comisia Europeană, vor efectua o analiză asupra unei posibile operaţiuni de preluare a companiei.

„Ne îngrijorează ieşirea unuia dintre cei patru operatori din piaţă (Telekom,n.r.). Dacă se va ajunge acolo, e un subiect care va fi analizat şi de noi, şi de Comisia Europeană. În orice caz, indiferent dacă din raţiuni legale, unele decizii vor fi naţionale, altele vor fi la nivel european, vom colabora. Am avut discuţii cu Comisia Europeană cum să ne coordonăm în cazul în care trebuie să analizăm o astfel de operaţiune. Şi noi, şi Comisia, vom fi reticenţi. E important să ne asigurăm că rămâne o concurenţă puternică în piaţă”, a declarat Chiriţoiu, conform Adevărul.

La sfârșitul lunii octombrie 2019, Sorin Grindeanu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), a precizat că este important ca pachetul de acţiuni de 46%, pe care statul român îl are la Telekom România, să fie foarte bine evaluat.

Bogdan Chiriţoiu a explicat că nu a primit încă nimic oficial, în legătură cu posibila vânzare de acţiuni Telekom România către Orange. Însă, dacă acest lucru este adevarat, ,,vom ţine legătura foarte aproape de Comisia Europeană”, deoarece este o tranzacţie de mare interes pentru România.

Obiectivul autorităţii nu este cel de a diminua concurenţa pe piaţa românească.

Potrivit unor informaţii publicate în mass-media, Orange dorește achiziţionarea fostului Romtelecom (în momentul de față Telekom România – n. r.) pentru a-şi completa oferta de servicii de telefonie mobilă cu servicii de comunicaţii fixe (internet fix şi cablu TV), pe modelul Vodafone – UPC.

Telekom România și-a făcut apariția pe piaţa românească încă din anul 2014, după rebrandingul comun al Romtelecom şi Cosmote România.

Salut! El este Florin și îți mulțumește pentru ca i-ai citit articolul. Pasionat încă de mic de arta scrisului, el compune poezii și își exprimă opinia în scris despre ceea ce simte, iar mai nou se ocupă de știri. A absolvit Colegiul Național ,,George Coșbuc" Năsăud, profil Mate-Info, iar acum studiază Ingineria Economică în cadrul UTCN. Multă lume l-a întrebat cum de a ales să studieze științele reale, având înclinația spre a scrie, astfel că motto-ul lui în viață este: ,,Fii schimbarea ce vrei s-o vezi în lume"!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi