o nouă tulpină de virus

O nouă tulpină de virus gripal, găsită în China! Mai mulți muncitori din abatoare s-au îmbolnăvit!

"în Știri" by

Cercetătorii din China au descoperit o nouă tulpină de virus, care de data asta provine de la porcine. Experții spun că noua tulpină s-ar putea transmite pe cale aeriană.

Tulpina este o nouă combinație dintre virusurile răcelii sezoniere și cel care a provocat o epidemie de Gripă Porcină în 2009, conform BBC News. Astfel, noua tulpină recent apărută se numește G4 EA H1N1.

După ce mai mulți oameni s-au îmbolnăvit, cercetătorii au descoperit faptul că, vaccinurile pentru gripele sezoniere nu ajută, dar ele ar putea fi adaptate. Deși noul virus nu pare să fie deocamdată o urgență, experții spun totuși că ar trebui să fim conștienți de faptul că mereu putem fi vulnerabili infecțiilor.

Oamenii de știință fac cercetări asupra noii tulpini de virus apărute in China. Astfel, a fost publicat un studiu cu privire la virus în revista științifică a Academiei Naționale de Științe a Statelor Unite.

Kin-Chow Chang, profesor la Universitatea Nottingham din Marea Britanie, crede că ar trebui să acordăm  atenție riscului de îmbolnăvire, chiar dacă momentan nu reprezintă un caz de pericol: „Deocamdată suntem distrași de pandemia cu Coronavirus. Nu ar trebui să ignorăm însă, faptul că mereu pot exista alte noi virusuri, care pot reprezenta un potențial pericol”, spune profesorul Chang în cadrul unui interviu pentru BBC.

Am 20 de ani și studiez Jurnalismul. Obișnuită cu scrisul și „ecosistemul” Mass-Media, am ales să scriu aici știri. La fel ca mama, sunt o fire de neînduplecat, dar răbdătoare. Intuiția și spiritul de inițiativă le-am moștenit de la tata. Talentul? Este doar al meu, îl cultiv încă de pe vremea când făceam liniuțe și bastonașe. Acum mă citești aici și sunt mândră de asta!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi