Fetiță obligată să se prostitueze de la 13 ani de către mătușa ei, în Călărași!

Fetiță de 16 ani a fost scoasă la produs încă de la vârsta de 13 ani, iar până la 15 ani a fost amendată de zeci de ori de catre polițiști.

Conform unui raport al Departamentului de Stat din SUA, aproape jumătate din victimele traficului de carne vie din România, în anul 2019, au fost minore.

Iana Matei, preşedinta asociaţiei din ţara noastră, singura de altfel, care se ocupă de recuperarea şi protejarea minorilor care cad pradă sclaviei sexuale, a descris cazul unei fetițe din Călăraşi traficată chiar de mătuşa ei, conform Adevărul.

Victimele sunt prea des tratate cu nepăsare de instituţiile statului, care ar trebui să le apere şi să le protejeze.

Centrul Reaching Out este condus de către Iana Matei.

Românca a fost declarată ca fiind în 2006 „Eroul anului”, de către Departamentul de Stat al SUA. Lupta ei constantă contra traficului de fiinţe umane i-a adus în 2007 „Premiul pentru Abolirea Sclaviei” decernat de Camera Lorzilor din Marea Britanie.

În prezent, în centrul condus de Iana Matei sunt 10 fete, iar cel mai dur caz prezentat de Iana este al unei copile de 16 ani din Călăraşi.

Minora a fost scoasă la produs încă de la vârsta de 13 ani, iar până la vârsta de 15 ani a fost amendată de zeci de ori de poliţişti.

La un moment dat, copila a rămas însărcinată, a născut, iar când a ieşit din spital nu avea unde să stea, pentru că cea care era pe mână cu traficanţii era, de fapt, mătuşa ei. 

Ea o trimitea la produs, iar mătuşa stătea în aceeaşi casă cu copila şi mama ei.
Iar copila s-a dus la poliţie şi i-a rugat să o ajute, că nu are unde să stea şi că a născut.

Poliţistul i-a zis: ”Marş. Ştiu cine eşti. Nu avem ce să îţi facem. Du-te la Protecţia Copilului”.
S-a dus atunci la Protecţia Copilului Călăraşi, iar cei de acolo i-au spus că îi pot lua copilul, dar că nu au ce face cu ea.

Copila s-a speriat şi le-a spus că nu le dă bebeluşul. Cei de la Protecţia Copilului Călăraşi au ameninţat-o: ”Ba ne dai copilul, că trimitem mascaţii şi venim să îţi luăm copilul”.

Un vecin s-a milostivit de ea şi a lăsat-o să doarmă în hambar cu copilul.
Ea a fost ulterior operată de apendicită, după care s-a întors în hambar cu copilul – pe care n-a vrut să-l abandoneze. Cineva a aflat de ea, ne-a anunţat şi am adus-o cu copilul la centru. Acest caz exprimă situaţia traficului de persoane din România”, a precizat Iana Matei.

Fetița din Călăraşi este de doi ani la adăpostul condus de către Iana Matei.

La ora actuală, în România, sunt din ce în ce mai multe victime, minore, ale traficului de carne vie.

Este mult mai uşor să recrutezi un copil. Nici nu trebuie să îl baţi, să îl sperii. Şi dacă eşti deştept poţi să îl scoţi la o îngheţată şi să îi vorbeşti frumos. Recrutând copilul de la o vârstă fragedă, când ajunge la 18 ani îl exporţi. Numai că în toţi aceşti ani copilul a învăţat un lucru, că nu există nimeni care să îl ajute şi că proxenetul e Dumnezeu.

Pe metoda Lover Boy se recrutează foarte uşor. Şi aceşti copii sunt recrutaţi din zone defavorizate. Acei copii au fost deja abuzaţi. Ce nu au experimentat ei însă este acel ”Te iubesc” pe care îl spui copilului tău. Şi vine traficantul şi îi spune: ”Te iubesc”. Poate să îl şi bată pe copil a doua zi, bătaie a mai mâncat, însă ”Te iubesc” nu a mai auzit în viaţa lui.

Noi ar trebui să vorbim de pedofilie în România şi refuzăm să discutăm de trafic de persoane. 
Ultimele dosare pe care le-am avut au fost numai pe proxenetism, pentru că sunt pedepsele mai mici. E o infracţiune precum traficul de persoane, cu un venit imens şi cu riscuri foarte mici. Pentru că dacă tu ca traficant ai fost prins şi ai ajuns în instanţă, e suficient ca avocatul tău să zică faptul că fetele astea sunt nişte stricate şi procurorul general e de acord.

De ce nu vorbim şi de confiscarea averilor traficanţilor? De unde are bani traficantul dacă nu lucrează?

Statul ar trebui să îi confişte şi maşina, şi vila trecută pe numele mamei sau al celorlalte rude. Şi din aceste confiscări statul ar avea bani să asiste şi victimele.

Iar ecuaţia ar fi transformată dintr-una cu venit mare şi risc mic într-una cu venit mic şi risc mare. În acest moment e mult mai convenabil să vinzi copii decât droguri în România, pentru că la droguri riscul e mai mare. Statului român nu îi pasă de aceşti copii traficaţi”, a spus Iana Matei.

Fetinca Gheorghe Florin
Fetinca Gheorghe Florin
Salut! El este Florin și îți mulțumește pentru ca i-ai citit articolul. Pasionat încă de mic de arta scrisului, el compune poezii și își exprimă opinia în scris despre ceea ce simte, iar mai nou se ocupă de știri. A absolvit Colegiul Național ,,George Coșbuc" Năsăud, profil Mate-Info, iar acum studiază Ingineria Economică în cadrul UTCN. Multă lume l-a întrebat cum de a ales să studieze științele reale, având înclinația spre a scrie, astfel că motto-ul lui în viață este: ,,Fii schimbarea ce vrei s-o vezi în lume"!

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare