alerte cu bombă
alerte cu bombă

Azi dimineață, clădirea Curții de Apel din București a fost evacuată în urma unei alerte cu bombă. Echipaje de poliție au intervenit la fața locului. În Capitală, a mai  avut loc un alt incident de acest gen.

„Astăzi, în jurul orei 11:10, un bărbat a anunţat prin apel la 112, că la Curtea de Apel Bucureşti se află un dispozitiv exploziv”, transmitea luni Poliția Capitalei printr-un comunicat.

Acest fapt a dus la evacuarea clădirii și restricționarea traficului din zonă. În cazul acestei alerte cu bombă au intervenit polițiștii. Echipaje din cadrul Secției 14 și Pirotehniști din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române au desfășurat cercetrări.

Specialiștii spun însă că alarma a fost falsă: „Activităţiile de căutare s-au încheiat şi a fost constatat faptul că apelul telefonic nu se confirmă”. Căutările au durat trei ore. Nu este primul incident de acest gen care are loc în capitală.

Vineri, pe 19 iunie, un bărbat a anunțat prin 112 că la o stație de metrou din București s-ar afla un dispozitiv exploziv. După mai mult de 40 de minute de cercetări, specialiștii au stabilit că alarma a fost falsă.