Avocatul Poporului
Avocatul Poporului

Avocatul Poporului, Renate Weber, atacă deciziile luate cu privire la pensiile speciale. Aceasta este de părere că nu se pot impozita astfel de pensii.

Renate Weber anunță că deciziile luate asupra pensiilor speciale, inclusiv a impozitului, sunt neconstituționale și acuză că este, de fapt, o dublă impozitare.

„Noi nu putem să nu reacţionăm acolo unde este evidentă încălcarea Constituţiei. Ea afectează nişte drepturi. Lumea merge pe ideea asta cu ‘pensiile nesimțite’ şi aşa mai departe. Eu am semnat inclusiv că domnul Augustin Lazăr, da?, să fie protejat de Constituţie. Iertaţi-mă, dar nu cred că este cineva în ţara asta să creadă că eu am vreun sentiment de simpatie faţă de domnul Augustin Lazăr. Dar unde-i vorba de principii nu prea ai de ales.

Ei au spus că taxează pensiile care sunt peste un anume cuantum. Taxa aia nu e taxă, pentru că atunci când plăteşti o sumă de bani,obții un serviciu. În realitate este o impozitare, au făcut o dublă impozitare. Impozitul de 10 % pe care îl plăteşte fiecare pensionar nu l-au şters, vi se pare normal?

De ce nu ne gândim la imensa majoritate a oamenilor militari? Ei nu au pensii foarte-foarte mari, sunt undeva la 3-4-5.000 de lei. Dvs. înţelegeţi că oamenii ăştia o să plătească un impozit de două ori? Numai pentru că o dată e impozit fiscal şi o dată i-au spus taxă? Vi se pare corect? Este strigător la cer să faci aşa ceva.

(…) Sunt sigură că în Parlament unii au ştiut, făcut legea special aşa, fiind siguri că va cădea la CCR”, spune Avocatul Poporului.

„Lumea nu vrea să vadă un lucru. Dacă elimini pensiile speciale nu asiguri de fapt creşterea pensiilor oamenilor amărâţi din ţara asta. Ca să nu mai vorbesc de minciuna teribilă care circulă în multe medii că Avocatul Poporului are pensie specială”, a adăugat Renate Weber.