1 iulie
1 iulie

De la 1 iulie, Grupul de suport tehnico-științific a decis să nu se permită relaxarea unor noi măsuri din cauza numărului mare de îmbolnăviri. În sedința din seara aceasta, condusă de Ludovic Orban, se va discuta despre această propunere.

Iar miercuri va fi o sedință în care a convocat toate structurile din Guvern.

„Miercuri voi convoca toți miniștrii și toate instituțiile care au atribuții de control de la MAI până la MS, ANPC, ANSVSA pentru a face o analiză a planului de măsuri pentru a asigura respectarea regulilor. (…) Le voi da un semnal de mobilizare la maxim pentru că este în interesul cetățenilor. (…) Prezență pe teren și mobilizare maximă a tuturor instituțiilor cu atribuții de control pentru a-i îndemna pe cetățeni să respecte regulile”, a declarat Orban.

Restaurantele ar putea rămâne în continuare închise, conform adevărul.ro

„Evoluția în ultimele 10 zile e o evoluție care ne face să fim foarte precauți în măsuri ulterioare de relaxare. Planul de relaxare pe care l-am pus la punct este un plan de relaxare în etape, din 15 în 15 zile și e necesară o evaluare pentru a vedea cum s-au desfășurat lucrurile”, a declarat premierul.

Hotărârile Grupului de suport tehnico-ştiinţific sunt cu caracter de propunere către Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă (CNSSU).
CNSSU va aproba măsurile finale care vor fi luate de către autorități.

Din grupul de suport tehnico-științific fac parte experți de la toate instituțiile care au atribuții în gestionarea acestui tip de risc epidemiologic.