#smileoutofthecloset
#smileoutofthecloset

Disclaimer: articolul acesta face parte din proiectul Smile out inițiat de POV21, Accept, Consiliul Național al Elevilor și Festivalul Super. #smileoutofthecloset

Vreau să încep prin a mă prezenta. Sunt un băiat de 17 ani, născut și crescut într-un oraș mic din România. Am avut o copilărie ideală, o mamă și un tată care nu s-au certat niciodată cu mine de față și o situație materială bună. Menționez că am fost un copil dus des la biserică (creștin ortodox) și posteam integral din proprie inițiativă de la 9 ani, chiar dacă cei din familie insistau că sunt prea mic si am nevoie să mă hrănesc corespunzător.

Așadar, am trăit în mediul absolut ideal în mentalitatea românilor, într-o familie tradițională și firească, cu credință în Dumnezeu.

Nu foloseam internetul, adoram să merg la bunici și să mă bucur de natură, prin urmare contactul meu cu ideea de LGBT era zero.
Totuși, mereu mi-a plăcut să mă joc cu fetele, mereu îmi doream păpuși și niciodată mașini. Eram fascinat de poveșile cu zâne și prințese, niciodată de super eroi sau roboți.

Părinții mei au hotărât să facă tot posibilul să mă ducă la activități caracteristice băieților, și m-au trimis la tot felul de sporturi. Mereu plângeam pentru că simțeam nefiresc să fiu cu băieții care vorbesc chestiile lor și fac glumele lor. Și așa am continuat de-a lungul anilor să resping tot ce este caracteristic pentru un băiat și să mă asociez cu fetele. (Menționez clar că nu mă simt fată și nu vreau să fiu fată, doar că îmi plac unele lucruri caracteristice lor).

Părinții mei au început să nu își mai facă griji, deoarece eram mereu primul copil din generație la învățătură, aveam un bun simț ieșit din comun și mergeam la biserică din proprie inițiativă. Totuși eu știam că nu mă raportez la fete așa cum o fac ceilalți băieți. Nu mă simt atras de ele, îmi doresc doar să le fiu alături ca prieten. Nu a durat mult și mi-am dat seama că ce simt fetele față de băieți simt și eu. Și ce simt alți băieți față de fete, eu nu simt.

Am conștientizat asta înainte să știu că poate exista așa ceva – homosexualitatea.

Vă spun sincer, începusem să mă forțez să îmi placă fetele și nu puteam, mi se făcea greață când mă gândeam doar.
Acum pot spune cu mâna pe inimă că așa m-am născut, nu m-a influențat nimic. Au trecut niște ani și eu încă nu le pot spune părinților mei pentru că s-ar întreba unde au greșit, și nu este vina lor, nu este vina nimănui, sunt firesc și bine așa cum sunt, și oricum nu mă voi putea schimba!

Acum că v-am prezentat ce a însemnat pentru mine copilăria ca persoană homosexuală, vă voi spune ce înseamnă liceul. Nu sunt out, dar majoritatea elevilor își dau seama. Problema cea mai mare este bullying-ul din partea profesorilor.

Vi se pare în regulă ca un profesor de religie să fie plătit pentru a veni în fața clasei spunând lucruri precum „azi homosexual, mâine pedofil” ?

Să ne spună că preacurvia se pedepsește cu Iadul? Toată viața mea ca elev mi s-a lăsat de înțeles că homosexualii sunt niște oameni invalizi, niște sub-oameni. Că au ales să fie așa și merită tot răul pe care îl primesc.

Eu am norocul de a fi o persoană cu rațiune și cu un psihic puternic, dar cei mai slabi se lasă doborâți și chiar ajung acești oameni invalizi. Da, există oameni vulgari și răi care fac parte din LGBT, dar ei nu sunt toți, și mulți ajung așa din cauza modului în care îi tratați.

Homosexualitatea este incontestabil prezentă în condiția umană și nu a apărut la un moment dat, de la cineva, dar aceasta este o altă discuție. Îmi doresc o lume cât mai bună pentru fiecare dintre voi, sunt un om bun, un om corect și rațional, dar gay, și nu știu ce să mai fac să mă simt acceptat de voi, restul oamenilor.

Autor: Anonim