Rusia răspunde acuzațiilor. A dat prime pentru uciderea soldațiilor din Afganistan?

Ziarul New York Times (NYT) a dezvăluit că serviciile secrete americane ar avea dovezi conform cărora Rusia recompensează combatanți apropiați talibanilor pentru a ucide soldați NATO în Afganistan.

Rusia a negat aceste acuzații, a pus la îndoială sursele, apoi a acuzat ziarul de defăimare, iar în cele din urmă a pledat sub rolul victimei.

Ambasada Rusiei din SUA a postat un mesaj pe pagina lor de Twitter in care afirmau: „Aceste acuzaţii nefondate şi anonime care afirmă că Moscova se află în spatele morţii unor soldaţi americani în Afganistan au dus deja la ameninţări directe la adresa vieţii unor angajaţi ai ambasadelor ruse de la Washington şi Londra”.

Într-un alt mesaj, ambasada a solicitat publicației NYT „să înceteze să fabrice informaţii false”, iar autorităţilor americane „să ia măsuri eficiente pentru a asigura securitatea angajaţilor”, relatează Agerpres.

Publicația NYT mai dezvăluie că preşedintele american Donald Trump a fost informat despre acest lucru, la fel și Regatul Unit, ai cărui soldați de asemenea au fost vizaţi.

Vrei să citești ultima știre postată despre Rusia? Click aici.

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare