nunta
nunta

Surpriză într-un restaurant din Bistrița, unde o nuntă a fost spartă de jandarmi. Numărul legal de persoane care puteau participa la un eveniment privat a fost depășit, așa că oamenii legii au intervenit.

Organizatorul evenimentului privat a fost sancționat de jandarmi pentru nerespectarea numărului maxim de participanți.

Evenimentul privat se desfășura atât în spațiul închis, cât și deschis, la care nu se respectase numărul maxim de 50 de persoane, conform prevederilor legale în vigoare.

“Jandarmii Detașamentului 1 Mobil Bistrița au aplicat o sancțiune de 3.000 de lei persoanei care a organizat evenimentul și nu a ținut cont de prevederile legale în vigoare pentru perioada stării de alertă, numărul de persoane depășind cu 30 față de totalul maxim admis” comunică Jandarmeria Bistrița pe Facebook.

Ce trebuie să faceți pentru organizarea evenimentelor private?

Persoanele interesate de organizarea unui eveniment privat trebuie să țină cont de faptul că în conformitate cu Hotărârea nr. 476 din 2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, anexa nr 3, art. 1, pct. 11 se interzice participarea la evenimente private în spații deschise, cu excepția celor care se desfășoară cu participarea a cel mult 50 de persoane și cu respectarea regulilor de distanțare fizică.