Liviu Dragnea

Liviu Dragnea, sancționat după ce a dat un interviu din închisoare prin Skype!

"în Știri" by

Liviu Dragnea, fostul lider PSD, a fost sancţionat în urma apariţiei interviului pe care l-a oferit prin Skype fostei sale consiliere. Acesta nu va mai avea drept de muncă pentru o perioadă.

Legea menționează faptul că deţinuţilor nu le este permisă comunicarea cu exteriorul, altfel decât este stabilit. Abaterea disciplinară de acest fel va atrage după ea şi sancţiuni.

Zilele de muncă sunt considerate zile executate câştigate, iar fostul lider PSD va pierde şansa de a ieşi ceva mai repede din arest, conform Mediafax.

Fostul lider PSD a oferit, în această săptămână, primul interviu de când este închis la Penitenciarul Rahova.

La doar o zi după difuzarea unei părţi din discuţia dintre Liviu Dragnea şi avocata fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor, fosta sa avocată, Flavia Teodosiu, menționa faptul că acesta a fost sancţionat, fiindu-i retras dreptul la muncă.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a anunțat că nu a aprobat vreun interviu, însă i-a permis lui Dragnea să comunice online cu apropiaţii, prin intermediul Skype.

Conform legii, discuţiile deţinuţilor sunt confidenţiale, iar încălcarea acestei reguli este considerată abatere disciplinară şi se sancţionează.

Comunicările online au caracter confidenţial, asigurându-se supravegherea exclusiv vizual”, se menționează în comunicarea ANP.

Persoanelor condamnate le este interzisă comunicarea cu exteriorul penitenciarului, în alte condiţii şi prin alte metode decât cele stabilite prin reglementările în vigoare”, se specifică în art. 82 din Legea 254/2013 cu privire la executarea pedepselor.

În condițiile în care zilele de muncă sunt considerate zile executate câştigate în urma muncii prestate, care se scad din durata pedepsei, Liviu Dragnea ar putea să nu mai aibe şansa de a mai câştiga câteva zile libere pentru a putea ieși mai repede din arest.

Liviu Dragnea a devenit inculpat în dosarul Teldrum, iar lucrurile se pot complica.

Acesta ar putea primi încă o pedeapsă cu închisoarea.

Dragnea a spus că muncește în fiecare zi la garajul penitenicarului: „Uite, sunt pe la garaj la Rahova, mai o sudură, mai o reparaţie. Sunt bine, m-am tăiat la o mână, m-am reparat”.

Anca Alexandrescu nu înțelege de ce Dragnea a fost sancționat.

Liviu Dragnea a fost sancționat astăzi. Eu am avut acordul lui de difuzare. Nu înțeleg de ce a fost sancționat. Astăzi l-au retras de la muncă și i s-a făcut raport de incident”, spune Anca Alexandrescu.

ANP a spus că jurnalista nu a avut acordul instituției pentru un interviu cu domnul Dragnea, însă, a avut permisiunea de a comunica online cu acesta.

În partea de interviu, de mai jos, Liviu Dragnea a spus despre fostul premier Viorica Dăncilă și despre tensiunile care exista în PSD, conform Libertatea.

Reporter: Teodorovici l-a acuzat pe Stănescu că are fire în spate. Ați avut o relație de prietenie cu domnul Stănescu… Ce s-a întâmplat? De ce s-au stricat lucrurile?

Liviu Dragnea: Mă feresc să vorbesc de rău despre Paul. Dar i s-a spus că trebuie să preia partidul, să aleagă între partid și prietenul lui. Așa a fost și în cazul doamnei Dăncilă. La fiecare li se spunea ce trebuie, în funcţie de profilul psihologic realizat de SRI.

Salut! El este Florin și îți mulțumește pentru ca i-ai citit articolul. Pasionat încă de mic de arta scrisului, el compune poezii și își exprimă opinia în scris despre ceea ce simte, iar mai nou se ocupă de știri. A absolvit Colegiul Național ,,George Coșbuc" Năsăud, profil Mate-Info, iar acum studiază Ingineria Economică în cadrul UTCN. Multă lume l-a întrebat cum de a ales să studieze științele reale, având înclinația spre a scrie, astfel că motto-ul lui în viață este: ,,Fii schimbarea ce vrei s-o vezi în lume"!

Lasă un răspuns

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi