Președinta Comisiei Europene
Președinta Comisiei Europene

Comisia Europeană se pregătește să pună în practică un plan de relansare economică. Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, privește cu scepticism negocierile unui posibil buget comun. Țările bogate sunt reticente să le ofere bani celor sărace, puternic afectate de Coronavirus.

Uniunea Europeană urmează să pună la bătaie 750 de miliarde de euro pentru refacerea economiei europene și mai ales a țărilor puternic afectate de pandemie. Planul va fi adoptat la sfârșitul lunii iulie și se anunță a fi unul fără precedent. Până atunci însă, este în curs de dezbatere, scrie Agerpress.

Momentan, mai marii din economia europeană, încă încearcă să se pună de acord asupra lui. În urma summit-ului online care a avut loc săptămâna trecută, au fost constatate divergențe de opinie între liderii UE. De aceea, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, este de părere că negocierile ar putea dura: „Vom vedea dacă vom putea ajunge la un acord din prima încercare”, declară Președinta pentru Handelsblatt, și subliniază că un alt Summit ar fi necesar pentru a încheia negocierile.

La jumătatea lunii iulie un alt Summit, de această dată fizic, va avea loc în 17 și 18, pentru negocieri mai ample.

Danemarca, Austria, Suedia și Olanda sunt  reticente în a le oferi fonduri țărilor din Sud, puternic afectate de pandemie. Astfel, negocierile bugetare continuă.

 

Sursă foto: Facebook