statele unite
statele unite

Statele Unite au înregistrat doar în 24 de ore, 40.000 de cazuri confirmate de Coronavirus.

În Texas s-au reintrodus măsurile de restricție pentru combaterea transmiterii virusului, iar în Los Angeles, potrivit cifrelor publicate de Universitatea Johns Hopkins, au fost aproximativ 91.558 de îmbolnăviri.

BBC afirmă faptul că cel puțin 20 de milioane de americani au fost deja infectați de COVID-19, ceea ce înseamnă enorm pentru întreaga zonă. Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor informează că numărul real de cazuri este de aproximativ 10 ori mai mare decât cifra raportată.

Estimăm că în acest moment, pentru fiecare caz raportat, au existat de fapt alte 10 infecții”, a declarat directorilor CDC dr. Robert Redfield. Acesta a mai precizat că a prevenit americanii, sugerându-le să păstreze normele de igienă, să păstreze distanțarea socială și să poarte în continuare măști de protecție.

Într-un interviu cu Washington Post, medicul american Anthony Fauci a declarat că situația medicală  din State trebuie să se schimbe pentru a face față pericolului, iar pentru acest lucru e nevoie de o mai bună strategie și organizare.

Ceva nu merge (…) Putem să facem oricâte tabele vrem, nu va funcţiona niciodată”, admite Fauci, director al Institutului american de boli infecţioase şi membru al celulei de criză COVID-19.

SUA înaintează în ceea ce privește numărul de teste aplicate, însă virusul se răspândește într-o proporție destul de mare, astfel încât zonele suprapopulate precum Arizona, California, Texas sau Florida sunt cele mai afectate.