Dumitru Comănescu
Dumitru Comănescu

Dumitru Comănescu, care timp de o lună a fost cel mai logeviv bărbat din lume, s-a stins astăzi, 27 iunie. Acesta fusese chiar decorat de Patriarhul Daniel prin Crucea Patriarhală (cel mai înalt ordin al Bisericii Ortodoxe Române) pentru mireni.

”Regretăm nespus trecerea în neființă a domnului Dumitru Comănescu, care a avut loc în această dimineață! Întâlnirea cu dumnealui a fost o adevărată lecție despre viață si credință, despre responsabilitatea pe care o avem față de fiecare suflet pe care îl întâlnim, despre puterea de a depăși și a învinge marile, dar și micile încercări ale vieții, despre virtute, omenie, bunătate și înțelegere. Ne-am bucurat de faptul că domnul Dumitru Comănescu a fost beneficiarul proiectului VIEȚII CENTENARE, că a fost distins cu titlul de Cel mai Vârstnic Cetățean al Municipiului București și, în urmă cu o lună, declarat cel mai vârstnic bărbat în viață, din lume. Gândurile sale frumoase, pline de înțelepciunea omului care a privit drept în ochi viața, ni le-a transmis de fiecare dată cu infinită caldură si bunătate, ne-a surprins cu vioiciunea făpturii sale, cu sfaturile și îndemnurile optimiste și ne-a lăsat amintiri de neuitat! Ne veți lipsi domnule Dumitru Comănescu! Odihnă veșnică”, a spus Alexandra Dobre , directorul general al Centrului pentru Seniori al Municipiului București.

De profesie, Dumitru Comănescu fusese inginer agronom, născut pe 8 noiembrie 1908 și stabilit în Provița de Jos, județul Prahova. Bărbatul a mărturisit că ceea ce l-a ținut în viață a fost dragostea și devotamentul pentru familie. Dumnezeul să-l odihnească!