Dumitru Comănescu

Cel mai vârstnic bărbat din lume era român! S-a stins la 111 de ani

"în Știri" by

Dumitru Comănescu, care timp de o lună a fost cel mai logeviv bărbat din lume, s-a stins astăzi, 27 iunie. Acesta fusese chiar decorat de Patriarhul Daniel prin Crucea Patriarhală (cel mai înalt ordin al Bisericii Ortodoxe Române) pentru mireni.

”Regretăm nespus trecerea în neființă a domnului Dumitru Comănescu, care a avut loc în această dimineață! Întâlnirea cu dumnealui a fost o adevărată lecție despre viață si credință, despre responsabilitatea pe care o avem față de fiecare suflet pe care îl întâlnim, despre puterea de a depăși și a învinge marile, dar și micile încercări ale vieții, despre virtute, omenie, bunătate și înțelegere. Ne-am bucurat de faptul că domnul Dumitru Comănescu a fost beneficiarul proiectului VIEȚII CENTENARE, că a fost distins cu titlul de Cel mai Vârstnic Cetățean al Municipiului București și, în urmă cu o lună, declarat cel mai vârstnic bărbat în viață, din lume. Gândurile sale frumoase, pline de înțelepciunea omului care a privit drept în ochi viața, ni le-a transmis de fiecare dată cu infinită caldură si bunătate, ne-a surprins cu vioiciunea făpturii sale, cu sfaturile și îndemnurile optimiste și ne-a lăsat amintiri de neuitat! Ne veți lipsi domnule Dumitru Comănescu! Odihnă veșnică”, a spus Alexandra Dobre , directorul general al Centrului pentru Seniori al Municipiului București.

De profesie, Dumitru Comănescu fusese inginer agronom, născut pe 8 noiembrie 1908 și stabilit în Provița de Jos, județul Prahova. Bărbatul a mărturisit că ceea ce l-a ținut în viață a fost dragostea și devotamentul pentru familie. Dumnezeul să-l odihnească!

 

Andreea este studentă în primul an la Publicitate, este pasionată de industria culturală și creativă, jurnalism și sociologie. Îi plac poveștile de viață, filmele biografice și cărțile vechi. Dorește să se autodepășească, susține exprimarea liberă a opiniei și dorința de schimbare.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*