salariu

Ce salariu iau românii care lucrează la cel mai mare abator de carne din Europa?

"în Texte/Știri" by

Deși presa internațională discută în ultima perioadă despre munca sezonieră ca despre sclavagism, Ion Țiriac dă cărțile pe față luând apărarea prietenului său, Clemens Tönnies, neamțul care deține abatorul din Germania – noul focar COVID-19.

Țiriac oferă public statele de plată ale românilor care lucrează la firma amicului său, sub forma anonimată, dorind să evidențieze veniturile decente pe care aceștia le primeau. Drept urmare, nici nu se pune problema sclavagismului în condițiile în care salariul net este între 2000 și 3000 de euro pe lună.

Din aceasta cauză, omul de afaceri român a declarat ca proprietarul abatorului este deranjat de toată valva creată în jurul lui: “El e afectat acum, e supărat, normal ca nu e bine cu ce se întâmplă pentru că ține cu adevărat la oamenii lui”, spun surse din Libertatea.

Cu riscul de a deveni subiectiv, Țiriac afirmă vehement că ar băga mâna în foc pentru corectitudinea lui Clemens Tönnies. Acesta este considerat cel mai mare măcelar din Europa, are în subordine mii de angajați, iar condițiile de muncă ar fi calitative.

Mă numesc Delia, am 20 de ani și sunt studenta la Universitatea din Pitești. Studiez Litere, așadar, mă recomandă pasiunea pentru literatură, limbi străine și cunoașterea mentalităților mai multor civilizații. Pe lângă aceste pasiuni care par, poate, prea serioase, se adaugă altele și mai și: religia și astrologia. Dar bineînțeles că iubesc viața, îmi iubesc vârsta și profit la maxim de această perioadă! În viitor aș vrea să devin profesoară, pentru că sper că voi reuși să schimb destinele mai multor tineri, iar în paralel as vrea să-mi împlinesc pasiunea: aceea de a scrie.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi