Ziua Drapelului Național

(VIDEO) Astăzi, 26 iunie, este Ziua Drapelului Național al României!

"în Știri" by

Astăzi, 26 iunie, românii sărbătoresc Ziua Drapelului Național, conform Legii nr. 96 din 20 mai 1998.

Pentru prima dată în istoria țării, la 14/26 iunie 1848, Guvernul revoluționar proviziuriu din Țară Românească a decretat ca simbol național, Drapelul Național cu deviza “Dreptate – Frăţie” înscrisă pe el, aşa cum arată “Istoria României în date”.

Constituţia României din 1991 modificată şi completată prin Legea de revizuire nr. 429/2003 declară că drapelul național, stema, sigiliul și imnul sunt simboluri românești care atestă identitatea și originea poporului.

Cu ocazia acestei sărbători, Ministrul de Interne Marcel Vela a fost prezent la parada organizată în cinstea comemorării revoluționarilor români care militau pentru drepturile naționale, purtând cu mândrie steagul în culorile roșu, galben și albastru pentru patriotismul și respectul față de țara-mamă.

Andreea este studentă în primul an la Publicitate, este pasionată de industria culturală și creativă, jurnalism și sociologie. Îi plac poveștile de viață, filmele biografice și cărțile vechi. Dorește să se autodepășească, susține exprimarea liberă a opiniei și dorința de schimbare.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi