#smileoutofthecloset
#smileoutofthecloset

Bună ziua!
Mă numesc Maria și vreau să-mi împărtășesc povestea despre viața mea de până acum ca membru al LGBTQ+ în România. Mai jos este eseul meu 😊.
Vă mulțumesc!

Totul a început cam prin clasa a cincea…. Sau poate mai devreme.

Primul an de gimnaziu. Cred că atunci am întâlnit prima fată pentru care am simțit ceva. „Ce se întâmplă?!?! Ia-ți gândul, Maria, nu e adevărat, NU E NORMAL!“… ȘI, LOGIC, ASTA AM FĂCUT. Am fugit de toate sentimentele acelea „anormale“ pentru FOARTE MULT TIMP, le-am ascuns și îngropat în mine mereu când apăreau la suprafață, ca să realizez că în ciuda acestui fapt, lor nu le pasă de părerea oamenilor și de naivitatea mea. Și tot veneau. Mereu. Și din ce în ce mai des…

Bună, sunt Maria, am 15 ani și sunt bisexuală. Mereu am fost și voi fi, și am dus o luptă mare să descopăr, și, cel mai greu, SĂ ACCEPT asta.

Era devreme când am auzit pentru prima dată cuvântul gay.

Nu știam exact ce înseamnă, însă știam că oamenii îl foloseau ca pe o insultă. Pe stradă, în grupuri de prieteni, ÎN ȘCOALĂ…

Mi-a plăcut și am simțit atracții față de multe fete, prietene sau nu, și nu pot să zic că m-am prefăcut că nu se întamplă, m-am ascuns sau ceva de genul pentru că nu concepeam faptul că ar fi vreun lucru de care să mă ascund, mă convingeam că e „o prostie trecătoare“. M-am speriat. Nu înțelegeam ce se întâmplă și săream repede cu gândul la faptul că aș fi doar confuză, sau e doar o simpatie, că am nevoie de atenție sau multe altele. Eram doar bi. Eram doar complet normală.

Cănd am terminat gimnaziul și am ieșit puțin din grupul restrâns din care făceam parte, descoperind oameni noi, mai deschiși, mentalități noi, o lume complet nouă, informații, și multe despre care nu știam, de abia atunci am început să mă descopăr. Am intrat curând într-un grup de persoane care făceau parte din comunitatea LGBTQ+, în care m-am integrat rapid și m-am simțit cumva foarte liberă și înțeleasă.

După ce m-am informat corect despre tot ceea ce nu știam, cu timpul m-am schimbat mult, eu și mentalitățile greșite care îmi fuseseră impuse. Așa am început să înțeleg ce se întâmplă cu mine, despre ce este vorba, am experimentat și m-a ajutat enorm să am oameni care să mă sprijine. Deși am acceptat cu greu, am ajuns aici și acum sunt mai fericită decât niciodată.

Pentru că sunt eu. În forma mea naturală. Exact așa cum ar trebui să fim cu toții. Fără rețineri.

Cu toții merită o șansă să își expună, exprime și să se mândrească cu personalitățile lor.
Pentru curajul de a fi eu însămi, din păcate, am fost victima unor batjocori din partea oamenilor. Îi auzeam în spatele meu vorbind despre mine („mamă, ce a început asta să se îmbrace așa băiețos, uită-te la ea“, „e fată sau cum? Hahaha“, „mamă, asta s-a dat pe fete, hahahaha“) și râzând cu întregul lor grup de prieteni.

Nu s-a îmbunătățit nimic, și până în ziua de azi aud ironii, râsete și batjocori de la vechii „prieteni“ care m-au văzut schimbându-mă și nu ezită să comenteze și să își dea cu părerea, dar și de la persoane necunoscute.

Cât despre coming out, nu am spus decât unor prieteni, cei apropiați care mă și susțin enorm. Nu mă ascund de restul lumii și nu mă deranjează să afle. Mai complicat însă este coming out-ul în fața familiei, pentru care nu cred că sunt încă pregătită, dar o iau încet. Nu mă grăbesc, iar între timp o să îmi trăiesc viața cât de frumos și natural pot, și vă invit să faceți la fel.
#smileoutofthecloset