Vacanțe
Vacanțe

Ludovic Orban dă posibilitatea românilor de a pleca în vacanțe în Bulgaria.

Ludovic Orban a transmis joi seară faptul că românii au posibilitatea de a pleca în vacanţe peste graniţe, fără nicio problemă.

După ce Estonia a zis că primeşte cetăţeni români, doar dacă aceştia stau mai întâi în carantină, Ludovic Orban aşteaptă decizia UE cu privire la o metodologie comună măcar pentru cei din afara UE. Premierul declară:
„Ce știu este că de vreo săptămână se încearcă stabilirea unei metodologii comune la nivel european, măcar pentru cetățenii din afara UE, dar încă nu s-a ajuns la un rezultat. Dacă se stabilește la nivelul Comisiei Europene o metodologie comună, sigur că vom aplica această metodologie”

Ceea ce priveşte condiţiile plecărilor în vacanţe în Bulgaria, Orban este optimist și spune că:
„Bulgaria era la un scor mic, sub 5%, sigur că a crescut numărul infecțiilor destul de mult, au revenit la obligativitatea purtării măștii, și vedem cum evoluează lucrurile. Deocamdată, cine pleacă în concediu poate să plece liniștit. Poate cei cam de peste o săptămână care ar urma să plece trebuie să urmărească evoluția indicatorului respectiv pe site-ul INSP”.

Ludovic Orban a mai spus că persoanele care vor reveni din Bulgaria nu vor mai fi nevoite să stea în carantină, și vor avea libertate de mişcare în toate spaţiile publice, conform Digi24.ro.

Autor : Buhai Bogdan-Constantin