Obligată să se prostitueze
Obligată să se prostitueze

Fetiţă de doar 12 ani a fost obligată să se prostitueze cu câte zece bărbaţi pe zi.
Niciunul dintre bărbați nu a fost pus sub acuzare de DIICOT.

Denisa a fugit din Centrul pentru Protecția Copilului Beclean, ajungând să fie iubita unui tânăr care a abuzat-o sexual, aproximativ un an de zile, conform LIBERTATEA.

Procurorii DIICOT si trei judecători au hotărât că acest caz nu a fost considerat ca viol, a fost considerat un act sexual consimţit, deşi fetița avea 12 ani, care a avut de suferit psihic și fizic în urma acestor întâmplări.

Fetiță a fost obligată să se prostitueze pe centura oraşului Bistriţa.

Niciunul dintre bărbaţii cu care a avut contact sexual nu a fost pus sub acuzare.
Ionuţ Moldovan, un tânăr de 21 de ani, nu muncea, astfel că, a obligat-o pe fetiță să se prostitueze, pentru a obține bani.

La proces, fata a primit avocaţi din oficiu, care au susținut partea acuzatului.
Denisa a ajuns în grija statului în luna martie a anului 2017 şi a fost internată în Centrul pentru Protecția Copilului Beclean.

După un an de zile, aceasta a început să plece din centru, cunoscându-l pe Ionuț Moldovan pe străzile din Bistriţa.

Fetița de 12 ani a fost diagnosticată cu ,,vulnerabilitate psihică”.

Datorită acestei ,,probleme” Ionuț a profitat și o ducea cu taxiul în zona centurii a oraşului Bistrița, unde trebuia să întrețină relații sexuale contra cost.

Se întâmpla aproape zilnic, “indiferent de condițiile meteorologice”, subliniază procurorii DIICOT.

Cei doi mergeau cu taxiul, iar în jurul orei 18:00 Ionuț o lăsa pe Denisa pe centură. Tânărul rămânea aproape de acea zonă, pentru a-i asigura protecție, cât și pentru a avea evidența numărului de clienți cu care fetița întreținea relații sexuale contra cost.

În cazul în care poliția își făcea apariția, fata trebuia să spună că se află acolo singură.

Banii obținuți trebuiau predați imediat pentru a evita ca fata să fie depistată de poliție cu bani asupra ei.

Relațiile sexuale aveau loc în aceeași zonă, de obicei în mașina clientului, iar minora încasa suma de aproximativ 50 de lei de la fiecare client. În fiecare zi, fata, avea în jur de 10 clienți, astfel obținea aproximativ 400 – 500 de lei pe zi.

Rechizitoriul DIICOT – Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud: “Dacă Denisa refuza să meargă pe șoseaua de centură sau dacă nu obținea suficienți bani, era certată și chiar lovită de Moldovan”, se precizează în rechizitoriu. “Era bătută și din cauza așa-zisei gelozii care se manifesta în momentele în care el considera că minora petrece prea mult timp în compania vreunui client”. Toate aceste lucruri s-au întâmplat în perioada martie 2018 – februarie 2019. Aproape un an, timp în care anchetatorii au monitorizat activitatea traficantului, dar şi pe cea a fetiţei de 12 ani care făcea sex pe centura oraşului cu câte 10 bărbaţi pe zi.

În perioada martie 2018 – februarie 2019, minora a fugit din Centrul pentru Protecția Copilului Beclean de 7 ori.

În luna iunie a anului 2018, poliţiştii s-au sesizat din oficiu, considerând că ea este victima unor infracţiuni şi au început urmărirea penală. Dosarul a fost preluat de DIICOT, care abia la sfârşitul anului l-a pus sub supraveghere tehnică pe Moldovan.

Niciun bărbat, care au avut relaţii sexuale cu fata de 12 ani, nu a fost trimis în judecată, având în vedere faptul că erau ,,în jur de 10 clienți pe zi”.

Unul dintre clienți, cu care minora întreținea în mod frecvent relații sexuale contra cost, a fost martor în dosar şi a declarat că Ionuț Moldovan a devenit într-o zi recalcitrant, pentru că fata petrecea prea mult timp cu el.

În faţa instanţei, Ionuț a recunoscut doar că a avut contact sexual cu minora, declarând că a avut o relație de concubinaj cu fetiţa de 12 ani.

Denisa a menționat că Moldovan nu i-a impus să facă o anumită sumă de bani. Nici nu i-a reproșat faptul că face prea puțini bani.
Banii îi cheltuiau împreună, pe mâncare, dulciuri și pe prenadezul cu care se drogau cei doi, conform declarațiilor fetei.

Judecătorii susțin că Moldovan a profitat de vulnerabilitatea fetei, iar la data de 27 martie 2020, judecătoarea Liliana Joldeş l-a condamnat pe Ionuţ Moldovan la pedeapsa de 6 ani și 8 luni de închisoare.

”Inculpatul, fiind o persoană matură, cu experiență de viață, a profitat de vulnerabilitatea persoanei vătămate, care avea un retard mintal, și de vârsta acesteia de 12 ani, care nu avea un psihic format pentru a-și da seama de consecințele faptelor sale”, scrie în Decizia Penală 435/A/2020 a Curţii de Apel Cluj.

La 20 mai 2020, Curtea de Apel Cluj a respins apelul declarat de Moldovan şi a menţinut pedeapsa de 6 ani şi 8 luni de închisoare.

Condamnarea la care a fost supus Ionuț Moldovan nu a rezolvat, însă,  problema Denisei. Fata a continuat să fugă din centrul de la Beclean.

Această fetiţă fugară se numără printre sutele de copii care pleacă voluntar din centrele de plasament.

În momentul în care aceștia ajung pe străzi, devin victimele drogurilor, prostituţiei şi traficului de carne vie.

1 COMENTARIU