treceri pietonale iluminate cu LED

Un proiect inovativ în Oradea, treceri pietonale iluminate cu LED!

"în Știri" by

Treceri pietonale iluminate cu LED vor fi amenajate în Oradea. Proiectul a fost propus de orădeni cu ocazia programului de bugetare participativă și are ca scop prevenirea accidentelor rutiere.

Primăria din Oradea va cheltui pe zebrele iluminate pente 550 000 de lei. Instalațiile LED cu care zebrele vor fi  dotate au rolul de a preveni accidente grave, potrivit eBihoreanul.

Zebrele nu sunt alese la întâmplare. Toate trecerile pe care se vor efectua lucrări sunt nesemaforizate și nu sunt iluminate. În cadrul proiectului, vor fi instalați senzori de mișcare și instalații racordate la rețeaua de energie electrică, iar trecerile se vor aprinde atunci când mașinile se vor apropia de trecere.  Astfel, în oraș, 26 de treceri pietonale iluminate cu LED, vor fi  amenajate.

Lucrările vor fi efectuate pe o durată  de un an, iar banii vin din bugetul local. În  proiect sunt vizate un număr de 26 de treceri de pietoni de pe 16 străzi și bulevarde. Dacă proiectul merge bine, municipalitea are în vedere extinderea proiectului și pentru alte străzi din oraș.

Am 20 de ani și studiez Jurnalismul. Obișnuită cu scrisul și „ecosistemul” Mass-Media, am ales să scriu aici știri. La fel ca mama, sunt o fire de neînduplecat, dar răbdătoare. Intuiția și spiritul de inițiativă le-am moștenit de la tata. Talentul? Este doar al meu, îl cultiv încă de pe vremea când făceam liniuțe și bastonașe. Acum mă citești aici și sunt mândră de asta!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi