Prut
Prut

ISU Botoşani a anunțat că la ora 08.00, râul Prut măsura la Oroftiana 828 cm, cu 178 cm peste cota de pericol. La aceeaşi oră, la Rădăuţi-Prut, râul măsoară 644 cm, cu 44 cm peste cota de pericol, în creştere cu 5 cm faţă de ora precedentă.

Administraţia Naţională “Apele Române” a anunţat în această dimineaţă că viitura, formată pe teritoriul Ucrainei, a ajuns prin propagare la intrarea în ţară.

Viitura de pe râul Prut, formată pe teritoriul ucrainean, a ajuns, prin propagare, pe teritoriul României. Vârful maxim al viiturii se află în acest moment la intrarea în ţară”, au precizat reprezentanţii Apelor Române.

Potrivit Administraţiei Naţionale “Apele Române”, joi dimineaţa, la staţia Oroftiana s-au înregistrat 178 cm peste cota de pericol.

Astăzi, la ora 8:00, la staţia Oroftiana, se înregistrează 178 cm (aproape 2 m) peste cota de pericol şi va rămâne circa două ore, după care, va intra într-o uşoară tendinţă de scădere. Specialiştii români de la Apele Române estimează că unda de viitură va ajunge, prin propagare, la Rădăuţi-Prut în următoarele 24 de ore.
Din dispoziţia conducerii Apele Române, echipele de intervenţie asigură apărarea localităţilor Oroftiana, Baranca şi Rădăuţi-Prut prin suplimentarea cu saci (20.000) şi panouri mobile (500 metri liniari) a intrărilor în locuinţe, cu scopul protejării populaţiei care trăieşte în lunca inundabilă a râului Prut“, se arată în comunicat.