c
DIICOT

Un grup infracțional care plasa pe piață de aproape 6 ani, bani falși, a fost  prins după un timp  îndelungat  de cercetări. DIICOT, alături de specialiști ai EUROPOL au descins într-o locuință din București în erau  falsificați bani!

„Capul”  grupului infracțional  era un bărbat de 52  de ani,  căruia nu i-a fost încă  dezvăluită indentitatea în  presă. El  acționa alături  de iubita sa, iar  din grup  mai făcea parte încă o persoană. Produceau bancnote false, cu unelte de ultimă  generație. Bancnotele, fiecare în valoare  de 100 de lei, erau atât de nedectabile încât au  reușit să treacă de sistemele de recunoaștere ale băncilor, conform Digi24.

Indivizii le plasau în magazine mici, fără dotare cu  sistem  vide0  de supraveghere. Ei achiziționau cu  bancnotele respective, produse foarte ieftine. Ulterior li  se dădea rest, iar banii le rămâneau lor.

Astfel, pe  piață  au  fost plasate pe piață bancnote false de 1,7 milioane de lei, încă din 2014.

Procurorii DIICOT, alături  de specialiști de la EUROPOL, au  făcut o  serie de percheziții atât în București  cât și în județul Prahova. Atfel, indivizii  sunt puși  sub  cercetare: „ Procurorii DIICOT și politiștii ONC din DCCO au făcut 5 percheziții, 4 în București, una în Bușteni. Au destructurat un grup care se ocupă cu fals de monedă, deținere de instrumente pentru fals și înșelăciune. Începând cu 2014, suspecții s-au constituit într-un grup organizat. În această perioadă a fost identificată falsificarea a 17 mii de bancnote de 100 de lei”, declară procurorea  DIICOT, Mihaela Porime.