(VIDEO) Primul tren diesel românesc produs la Pașcani este în ultima etapă de testări!

Prototipul primului automotor produs la Pașcani a intrat în ultima sa etapă de testări pe data de 24 iunie 2020, iar în următoarele zile va rula pe căile ferate din Moldova sub o nouă înfățișare.

Acesta va avea pe el motive tradiționale întâlnite pe costumele românești, acestea simbolizând moștenirea culturală românească, potrivit Economica.net.

Proiectul trenului, care a fost demarat de 180 de specialiști din cadrul Electroputere VFU Pașcani, a fost început în anul 2014, iar până acum munca la construirea prototipului a fost una destul de intensă, cu peste 18 ore de lucru pe zi.

Trenul are o capacitate maximă de 164 de scaune, iar trenul are dotări precum toalete ecologice, unități special amenajate și echipate pentru persoanele cu dizabilități locomotorii sau mobilitate redusă, spune Mediafax.ro.

Președintele grupului GRAMPET declară:
„Automotorul DMU(Diesel Multiple Unit) reprezintă debutul Electroputere VFU Pașcani pe segmentul construcțiilor noi de vehicule feroviare. Ne-am propus, prin această opțiune de identitate vizuală, să sărbătorim atât tradițiile populare românești, dar și tradițiile industriei feroviare naționale per ansamblu. După omologare, acest model va fi disponibil pentru achiziție în mai multe țări din Europa și nu numai, devenind astfel un instrument de promovare a spiritului și școlii de inginerie din România.”.

Noi așteptăm cu nerăbdare să vedem acest tren la capacitatea sa maximă și, de ce nu, să avem oportunitatea de a călători cu el în cel mai scurt timp.

Autor: Buhai Bogdan-Constantin.

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare