pelerinajul cu moaște din Suceava
pelerinajul cu moaște din Suceava

A avut loc pelerinajul cu moaște din Suceava.

Mii de oameni au luat parte la acest pelerinaj cu moaște Sf. Ioan cel Nou, iar mulți nu purtau măști și nu respectau distanțarea socială.

În Suceava, cel mai mare focar de Coronavirus din țară de până acum, mii de oameni au ieșit pe străzi pentru a putea participa la pelerinajul cu Sfintele Moaște ale Sfântului Ioan cel Nou.

Moaștele Sfântului Ioan cel Nou sunt duse cu mașina prin oraș.

În imagini se poate observa cum credincioșii care au luat parte la procesiune nu au respectat distanțarea socială și foarte mulți nu purtau mască de protecție.

Încă de la primele ore ale dimineții au apărut pelerini, unii din apropierea Sucevei, alții din alte zone ale țării.

Înainte de a fi purtate prin oraș, moaștele au fost scoase în curtea Mănăstirii Sfântul Ioan din Suceava, unde pelerinii au luat parte la slujbă.

Reprezentanţii bisericii au precizat că s-a încercat luarea tuturor măsurilor pentru ca regulile stării de alertă să fie respectate.

Acest pelerinaj a fost organizat cu ajutorul Poliției Locale și a Jandarmeriei, pentru ca românii să respecte măsurile impuse de starea de alertă.

De la Mănăstirea Sf. Ioan, mașina cu moaștele Mucenicului a trecut pe la Biserica Sfânta Înviere, Biserica Domnițelor, apoi a coborât la Biserica „Sfântul Gheorghe” Mirăuți, la Biserica „Sfântul Dumitru”, apoi la Biserica „Sfântul Nicolaie”, la Catedrala „Nașterea Maicii Domnului”, Biserica „Sfânta Vineri”, la Spitalul Județean Suceava și apoi la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”, conform digi24.

Potrivit datelor comunicate de Grupul de Comunicare Strategică, în Suceava au fost înregistrate în total 3.967 de cazuri de COVID-19.

https://www.facebook.com/Monitorul.de.Suceava/videos/261976291561598/