Originals
Originals

Cele mai multe descoperiri majore din lumea noastră sunt făcute de o mână de oameni care îndrăznesc să gândească altfel. Adam Grant îi numește „Originals”. Folosind diverse povești din viața reală și exemple despre cum reușesc și cum eșuează aceștia, Grant ne arată cum creativitatea poate fi îmbunătățită. El ne explică cum fiecare dintre noi putem gândi original și ne putem îmbunătăți șansele de a inova cu succes, pentru a avea un impact mai mare.

Într-o realitate în care firmele concurează bazate fiind pe ideea de inovație, ideile din cartea lui Adam Grant, „Originals How Non-Conformists Move the World”, ne oferă un set de instrumente menite să ne ajute să fim conștienți de potențialul nostru creativ în activitățile de zi cu zi.

Autorul analizează ideea că originalitatea (capacitatea de a pune întrebări despre starea de status quo) este un concept cheie atunci când vine vorba de a face lucrurile diferit.

Deși este mult mai facil să ne conformăm normelor impuse, acest lucru ne poate îngrădi potențialul creativ. Pentru a avea idei originale, Adam Grant vorbește despre diferite moduri prin care ne putem forța gândirea creativă. Mai jos am extras 3 dintre aceste modalități.

Vezi prețul la eMag!
Vezi prețul la Libris!
Vezi prețul la Cărturești!

Mai mult, în cazul acesta, înseamnă mai bine.

Șansele de a avea un rezultat original sunt direct proporționale cu numărul ideilor pe care le avem. De exemplu, Thomas Edison a avut nevoie de 2.000 de încercări până să obțină un bec așa cum îl știm noi.

Critica constructivă și feedback-ul de la colegi sunt foarte importante.

Aflând perspectiva din care ceilalți văd o situație ne ajută să ne îmbunătățim viziunea personală asupra aceleiași situații.

Schimbă-ți modul în care privești productivitatea și procrastinarea.

Vezi prețul la eMag!
Vezi prețul la Libris!
Vezi prețul la Cărturești!

Pentru Grant procrastinarea este bună. El susține că procrastinarea strategică ne poate ajuta să avem idei creative. Cercetările recente au arătat că ideile venite de la persoanele care au amânat prezentarea unei idei au fost cu 28% mai creative, deoarece timpul avut în plus le-a oferit energia să gândească creativ. În timp ce procrastinarea poate fi inamicul productivității, aceasta poate fi o resursă pentru creativitate.

În concluzie, în cartea sa, Adam Grant distruge numeroase mituri despre creativitate. Susținut de o mulțime de dovezi statistice, el explică faptul că cei mai creativi oameni nu sunt neapărat tineri, nu sunt aproape niciodată genii, procrastinează mult, pun la îndoială status quo-ul și au parte de multe eșecuri. Știați că, de exemplu, în 1999, cei doi fondatori Google nu au reușit să-și vândă compania pentru prețul cerut (mai mic de 2 milioane de dolari)? Că a durat 16 ani ca Leonardo Da Vinci să termine Mona Lisa? Că celebra frază a lui Martin Luther King „Am un vis” nu se regăsește în scenariul său original și că a improvizat-o pe scenă?

Vezi prețul la eMag!
Vezi prețul la Libris!
Vezi prețul la Cărturești!

Dacă vrei să afli tehnici noi care să te ajute să îți atingi potențialul creativ, consider că această carte îți va oferi instrumentele necesare în acest sens.

Autor: Patricia Pricop